Bakan Varank: Yerli solunum cihazları üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank corona virüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarıyla ilgili 24 TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Varank, 'Yerli solunum cihazları üretimi başladı. İlk teslimatlar 15 Nisan'da yapılacak' dedi.

Vakan Varank konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Yerli solunum cihazları üretimi başladı. İlk teslimatlar 15 Nisan'da yapılacak

"İŞ YERİ KAPANAN ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI ÖDENECEK"

Kısa çalışma ödeneği bu dönemde işçiyi, çalışanı koruyan mekanizmalardan bir tanesi. Devletimiz iş yeri kapanan çalışanlarımızın maaşlarını öedeyecek

Bakan Varank: 7 Aşı tedavisi başlatıldı

Beklenen 'aşı' açıklaması Bakan Varank'tan geldi: "14 farklı aşı ve ilaç geliştirme projesi var"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli solunum cihazı ve aşı çalışmaları sorularına yanıt verdi.

Kovid-19'a yönelik aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları konusunda bakanlığın bağlı kuruluşu TÜBİTAK koordinasyonunda çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Varank, şu bilgileri paylaştı:

"24 üniversite, 8 kamu Ar-Ge birimi, 8 özel sektör kuruluşu ve 100'lerce araştırmacı COVID-19 Platformu altında projelerini yürütüyor. Bunun içinde 7 aşı geliştirme, 7 kimyasal ve biyoteknoloji ilaç geliştirme projesi var. Şu anda desteklediğimiz 14 projenin yaklaşık maliyeti 18 milyon lira, bu fonu araştırmacılarımıza sağlıyoruz. Araştırma bütçemizin tamamını bu işler için harcayabiliriz. Fon ve süreçleri hızlandırma açısından araştırmacılarımızın önünde hiçbir engel yok, yeter ki sonuç alsınlar."

Varank, araştırmacılara 9 ay-1 sene gibi kısa sürede netice alınabilecek projelere odaklanmaları yönünde çağrıda bulunduklarını belirterek, bu süreçte ihtiyaç duyulabilecek, stajyer ve doktora öğrencilerinin de TÜBİTAK MAM’da istihdam edilerek araştırma gruplarının hizmetine sunabileceklerini kaydetti.