Bakan Varank: Fiziğe bakarsak atalarım Viking olabilir

Bakan Varank'tan gençlere gelecek tavsiyesi! 'Girişimciliği düşünün' Bakan Varank gençlerle '10 Soru 10 Cevap' etkinliğine katıldı. İlginç soruları yanıtlayan Varank 'Memurluk mu özel sektörü mü' sorusu üzerine girişimciliği tavsiye etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hakkında merak edilen 10 soruyu AK Parti'nin sosyal medya etkinliğinde yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın Twitter hesabından paylaştığı '10 Soru 10 Cevap' etkinliğinde Varank, memurluğu mu, yoksa özel sektörü mü önerdiği sorusu üzerine, gençlere girişimciliği düşünmeleri tavsiyesinde bulundu. Varank "Teknoloji Bakanlığı olarak bütün genç girişimcilerimizin yanındayız, onları desteklemeye devam ediyoruz. Devletimizin verdiği imkanlardan lütfen faydalanın" dedi.

NÜKTELİ CEVAPLAR

Varank, verdiği nüktedan cevaplarla dikkati çekti. İşte Bakan Varank'a sorulan sorular ve cevapları:

Şahsi arabanız var mı, varsa modeli nedir? Araba sürerken özellikle dinlediğiniz bir parça var mı?

Bir pikap kullanıyorum. Çünkü fırsat bulabilirsem doğayla baş başa kalmayı çok seviyorum. Arabada, ailemizin en küçük üyesi İlhan Yahya Varank hangi parçayı dinlemek istiyorsa o parça çalınıyor.

Ankara-İstanbul hızlı trenini mi yoksa Türkiye'nin Otomobili'ni (TOGG) mi tercih edersiniz?

Elbette TOGG ile seyahat. TOGG, özellikleriyle, menziliyle gerçekten başarılı bir araç olacak.

Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?

Vikingler ya da Varangiyanlar meselesine DNA testi de dahil olmak üzere kafa yordum. Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadımızın tarihi gelişimine baktığımda böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum.

Sayın Bakan'ım, sizde elindeki malı çok iyi satan esnaf tipi var, hiç esnaflık yaptınız mı?

Evet, esnaflık yaptım. Çocukluğum Mahmutpaşa'daki dükkanımızda geçti.

KAFA DAĞITMAK İÇİN 'KAFA TOPU'

Bilgisayar oyunlarından PUBG mi CS:GO tercihiniz?

Kafa dağıtmak için 'Kafa Topu' oyununu oynuyorum.

Üniversiteye hazırlanıyorum ve sürekli yurt dışı hayalleri kuruyorum. Ben vatan haini miyim?

Tabii ki değilsin, bir gencimizin yurt dışında çalışmak ve eğitim almak istemesinde hiçbir mahsur yok. Yeter ki aklının bir köşesinde her zaman memleketi olsun, memleketine hizmet etmek olsun.

Muhalefet, AK Parti döneminde Türkiye'de tek bir fabrika açılmadı Diyor...

Binlerce fabrika açıldı. Kaç fabrika açıldığını bilene 'Akıncı' maketini hediye edeceğim.

EKSİĞİM YOK FAZLAM VAR

Varank, "Keşke şöyle bir özelliğim olsaydı dediğiniz eksik yanınız nedir?" sorusuna, "Eksik bir yanım yok da fazlalığım var, kilolarımdan çok muzdaribim. Kurtulmam lazım" yanıtını verdi. Varank, "Tüm repliklerini ezbere bildiğiniz bir film var mı?" sorusunu ise Vizontele filminden "Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?" repliğiyle cevapladı. Varank'a maaşının ne kadar olduğu da soruldu. Bakan maaşlarının milletvekilleri ile aynı olduğunu söyleyen Varank "Rakam telaffuz etmeyelim ama CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun maaşından az. Çünkü o aynı zamanda emekli olduğu için çift maaş alıyor" dedi.