Bakan Varank: Ezberciler klavyeleri bırakıp sahaya insin

Bakan Varank ‘Bir günde 3 fabrika mı açılır. Gösterin' diyen muhalefete 583 fabrikanın isimlerini tek tek açıklayarak cevap verdi. Varank “Ülkesinden bihaber ezberciler gerçekleri görmek için klavyelerini bırakıp sahalara inebilir” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Bir günde 3 fabrika mı açılır’ diyen muhalefete 583 üretim tesisinin isimlerini tek tek açıklayarak yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat’ta düzenlenen ‘Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tarafından İşletmeye Alınan Hidroelektrik Santrallerinin Toplu Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle katılmış, burada yaptığı açıklamada, son 6 ayda 583 yeni fabrikanın hizmete girdiğini söylemişti.

CHP MECLİS’E TAŞIDI

Bu açıklamanın ardından muhalefetten “Bir günde 3 fabrika mı açılıyor? Bunlar nerede, yerini göstersinler” şeklinde eleştiriler gelmiş ve konu CHP Genel Başkan Vekili Veli Ağababa tarafından soru önergesiyle TBMM gündemine taşınmıştı. Önergede kurulan fabrikaların tam listesi istenmiş ve hangi il ve ilçelerde kurulduğu sorulmuştu.

Bunun üzerine Bakan Varank, sosyal medyadan açıklama yaparak, muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi. Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yılın ilk yarısında, sadece organize sanayi bölgelerinde (OSB) 583 üretim tesisi ruhsat alarak faaliyete geçti. Ülkesinden bihaber ezberciler gerçekleri görmek için klavyelerini bırakıp sahalara inebilir” ifadelerini kullandı.

LİSTEDE DEVLER VAR

Mesajının devamında, “Ülkemizde yatırım ve üretim iştahı güçlü şekilde devam ediyor” değerlendirmesinde bulunan Varank, açılan 583 tesisin tam listesinin yer aldığı videoyu da yayınladı. Yayınlanan listede Siemens ve Şişecam gibi şirketlerle birlikte tekstil ve makine gibi birçok sektörünyatırımı yer aldı.

MESAJ YAĞDI

Varank’ın açıklamasına anında yüzlerce mesaj yağdı. İşadamı Özgür Savaş Özüdoğru “583 ruhsat alan fabrikadan birinin de bizim olmasının gururunu yaşıyoruz Sayın Bakanım” dedi. Gülseren Saçın ise mesajında “Volkswagen gitti, ülkemiz kötüye gidiyor şeklinde algı politikası yapmak isteyen ülke düşmanlarına belgeli, tokat gibi yanıt olmuş Sayın Bakanım” ifadesini kullandı.

DEVLET DESTEKLİ YATIRIMLA 4 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKANI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ve esnaf katkısıyla yapımına başlanan 501 dükkanlı Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi inşaatı hızla yükseliyor. Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Kılıç “Proje bittiğinde yaklaşık 4 bin 500 kişi istihdam edilecek, ilimize büyük katkısı olacak. İlimizin yanı sıra ülkemiz kazanacak” dedi. Kooperatif üyesi Cihat Çelik ise “Küçük atölyede 8 kişi çalışıyoruz. Yeni yerimize geçtiğimiz zaman istihdam sayımızı iki katına çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca sağlanan, 2 yıl ödemesiz ve 13 yıl geri ödemeli yüzde 70 kredi desteği ve yüzde 30 üye katkısı ile yapılacak 280 milyon lira keşif bedelli projenin 2022 yılının 10. ayında tamamlanması öngörülüyor.