Bakan Varank duyurdu! Üçlü işbirliği ile yerli lens solüsyonu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yılda yaklaşık 120 milyon dolarlık dış ticaret açığı verilen lens solüsyonlarını, OSTİM Teknik Üniversitesi ve KOSGEB iş birliğiyle yerli ve milli olarak üreten Jeomed İlaç ve Sağlık Ürünleri AŞ'yi ziyaret etti.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Polat'tan bilgi alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Lens solüsyonları şimdiye kadar hep ithal edilen, yaklaşık 120 milyon dolarlık açık verdiğimiz ürünlerdi. Biz, Türkiye'de üretimle kalkınmanın gayreti içinde olan bir hükümetiz. Katma değerli ve açık verdiğimiz ürünlerin Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesine önem veriyoruz. Bu firmamız da devletimizin farklı desteklerinden, özellikle KOSGEB'den katkı alarak üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bu ürünü üretmiş oldu" dedi.

SAĞLIK VE KİMYA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK ÇAĞRIYA ÇIKACAĞIZ

Başlattıkları Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'na da değinen Varank, şöyle devam etti: "Burada açık verdiğimiz ürünlerin Ar-Ge'sinden ticarileşmesine tüm süreçlerini devlet olarak destekliyoruz, belirlediğimiz ürün gruplarında firmalarımıza destekler veriyoruz. Kimya ve ilaç sanayisi de bunlardan biri. Önümüzdeki dönemde de hamle programı kapsamında bir çağrıya çıkacağız ve firmalarımıza Türkiye'de üretilmeyen ürün ve ilaçlarla ilgili üreteceği projelerde destek vereceğiz."