Bakan test etti! Kızılay Metrosu yeni yılda açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi ile Gar ve Kızılay arasında ulaşımı sağlayacak metro hattında test sürüşü yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Gar ve Kızılay arasında ulaşımı sağlayacak metro hattında test sürüşü yaptı. Hattın test ve devreye alma işlerinin ekim ayından bu yana devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, 2023 yılının başında tüm çalışmaları tamamlayarak hizmete alacaklarını söyledi. 3.3 kilometre uzunluğunda, Gar, Adliye ve Kızılay olmak üzere 3 istasyondan oluşan hattın, Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından önemli olduğunu belirten Karaismailoğlu, projenin raylı sistem ağını genişleteceğini söyledi.

GÜNDE 600 BİN YOLCU

Günde 600 bin yolcu kapasitesine sahip hattaki ilk durak olan Gar İstasyonu aracılığıyla vatandaşların yüksek hızlı tren (YHT) garına ulaşacağını belirten Karaismailoğlu, aynı istasyon sayesinde Başkentray ve Ankaray'a aktarma yapılabileceğini söyledi.