Aile hekimlerine ek ödeme ne zaman yapılacak? Bakan Fahrettin Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aile hekimlerine ek ödemeye yönelik açıklamalarda bulundu. Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından konuşan Bakan Koca, salgın döneminden aile hekimlerinin çok çalıştığını vurguladı. Aile hekimlerine ek ödemelerin 3 aylık bir zaman diliminde yapılacağı aktarıldı.

Pandemi süresi boyunca fazla çalışan aile hekimlerine ek ödeme yapılacağı bilgisi Bakan Koca’dan geldi. Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası aile hekimlerine yönelik ek ödeme tarihleri hakkından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ödemelerin 3 aylık süre içinde yapılacağının altını çizdi.

AİLE HEKİMLERİNE EK ÖDEME YAPILACAK MI?

Sağlık Bakanı Koca, "Aile hekimlerimize de 1 Ağustos itibarıyla Kovidli hasta takibi esas alınarak bir ek ödeme olacağını söylemek istiyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarına ek ödemelerle ilgili açıklama yapan Bakan Koca şunları söyledi;

Özellikle Kovidli hastalarla ilgili poliklinik, servis, yoğun bakım ve benzeri yoğun ilgilenen branş veya branş dışı hekimler ve sağlık çalışanları olmak üzere bir ek ödemenin 1 Ağustos'tan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini buradan söylemek istiyorum. Ayrıca Kovidli hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerimiz veya sağlık çalışanlarımızla ilgili de ocak ayı esas alınarak ayrıca düzenleme yapılarak, ek ödeme planlanıyor.

Aile hekimlerinin de bu dönemde özverili çalıştığına dikkati çeken Koca, Kovidli hastaların semptom takibi için sürekli devrede olduklarını aktardı.