Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ticarette rotayı Türkiye'ye çevirecek

Türkiye'nin dev projelerine dikkat çeken Bakan Adil Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye topraklarına çevirecek” dedi.

Bayburt'ta Trabzon-Aşkale Yolu Kop Dağı Tünelli Geçişi ve Tünel Varyant Yolu Projesi Kop Tüneli şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kop Tüneli'nin maliyetinin 1.8 milyar lira olduğunu söyledi.

YENİ YATIRIMLAR GELİR

Ardından AK Parti Bayburt İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, Marmara Ringi ve Kanal İstanbul'un küresel ticaret için de elzem yapılar olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "Özellikle Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye topraklarına çevirecek küresel bir projedir. Bu projelerimiz tamamlandığında paramız değerlenecek, yeni yatırımların da önü açılacaktır."

KÜRTÜN AYRIM KAVŞAĞI AÇILDI

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Trabzon-Gümüşhane ve Tirebolu-Torul akslarının kesiştiği noktada kesintisiz, güvenli ve konforlu trafik akışını tesis etmek amacıyla inşa edilen Kürtün Ayrım Kavşağı'nın açılışını da yaptı. Bakan Karaismailoğlu, projeyle aktif heyelan sahasında yer alan bölgede en az maliyetle güvenli bir şekilde geçişi mümkün kıldıklarının altını çizdi. Karaismailoğlu, ulaşımın hemen her modunda hayata geçirilen dev projelerin Türkiye'yi lojistik bir süper güç haline getirdiğine dikkat çekti.