Bakan Işıkhan'dan işçi çıkaran yerel yöneticilere uyarı

Bakan Işıkhan göreve gelen yerel yöneticilere “Ayırt etmeksizin tüm belediyelere sesleniyorum, bizler işçilerimizin ve memurlarımızın haklarının yakın takipçisi olacağız” uyarısı yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, yerel seçimlerin ardından başlayan işten çıkarmalarla ilgili yeni belediye yönetimlerini uyardı. Başta Türk-İş ve Hak-İş olmak üzere işçi örgütlerine ziyarette bulunan Işıkhan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin geride kaldığına işaret ederek, Bakanlık olarak Türkiye'yi kalkındırma ve istihdamın geliştirilmesine yönelik her türlü projede tüm yerel yöneticilerin yanlarında duracaklarını söyledi.

İŞTEN ÇIKARMA ENDİŞESİ VAR

Işıkhan, "Ancak yeni belediye başkanlarının göreve gelmesiyle birlikte, belediye çalışanlarının işlerinden çıkarılması ve mobbing endişesi birçok insanı tedirgin etmektedir. Belediye başkanlarının bu tür davranışları, çalışanların kazanılmış hak ve özgürlüklerinin kaybı anlamına gelecektir" dedi. Işıkhan "Sadece adalet ve sosyal sorumluluk açısından değil, aynı zamanda şehrin sürekliliği ve hizmet kalitesi açısından da bu hususla alakalı uyarımı yapmak istiyorum. Ayırt etmeksizin tüm belediyelere sesleniyorum, bizler işçilerimizin ve memurlarımızın haklarının yakın takipçisi olacağız. Sizler de çalışanların haklarını göz önünde bulundurarak ve istihdama yönelik adil politikalar izleyerek çalışma hayatımızın niteliğini hep birlikte geliştirelim" diye konuştu.

TAKSİM İSTEKLERİNE TEPKİ

Işıkhan 1 Mayıs'ı Taksim'de kitlesel kutlama taleplerini de eleştirerek, 'Emekçilerin hayatını kaybettiği bu alanda kitlesel kutlama inadı, 1 Mayıs'ın ruhunu zedeliyor" diye konuştu.

'KADROLU EYLEMCİLER AĞZINI AÇMIYOR'

Son dönemde yaşanan iş kazalarına dikkati çeken Türk-İş Başkanı Atalay "İliç'te 7 arkadaşımız hâlâ toprak altında. İş kazalarında her gün 4 işçi hayatını kaybediyor. Beşiktaş'ta 29 kardeşimiz yanarak can verdi. Bu ülkenin büyük kesimi, onları hâlâ görmedi" dedi.

ÇALIŞMA MECLİSİ BEŞ YIL SONRA TOPLANIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma Meclisi'nin 5 yıl aradan sonra 29-30 Nisan günleri Ankara'da toplanacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal diyalog mekanizmaları olan Üçlü Danışma Kurulu, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nu işlettiklerini ve Ortak Paylaşım Platformu'nun gerçekleştirildiğini hatırlattı. Gündemin 'Türkiye Yüzyılında çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" olarak belirlendiğini ifade eden Bakan Işıkhan 'Üç gün sürecek program boyunca; ilgili bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, işçi, işveren ve kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarımız, iş dünyamız, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla çeşitli paneller düzenlenecektir" bilgisini verdi.