Bakan Albayrak'tan bayram müjdesi! Stopaj ve KDV'de büyük indirim

Ekonomiyi daha da canlandıracak çok önemli kararı, Bakan Albayrak açıkladı. İşyeri kira stopajı yüzde 10'a, esnaf hizmetlerindeki KDV yüzde 8'e, kültürel alanlardaki KDV de yüzde 1'e indirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada, “Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İşyeri kira stopajını yüzde 20’den 10’a indirdik” ifadelerini kullandı. Bakan Albayrak’ın açıklamaları şöyle; “Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İşyeri kira stopajını %20’den %10’a, yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV’yi %18’den %8’e indirdik.”

HAYIRLI OLSUN

“Ayrıca; KDV oranı %8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde ve sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV‘yi %1’e indirdik. Esnafımızı her alanda desteklemek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu indirimler esnafımıza ve milletimize hayırlı olsun.”

EKONOMİYE GÜVEN 82.2’YE YÜKSELDİ

Alınan tedbirlerin etkisiyle güçlenen toparlanma süreci Ekonomik Güven Endeksi’ne de yansıdı. Temmuzda yüzde 11.8 yükselerek, 82.2 puana ulaşan endeks böylece pandemi öncesi seviyelere çok yaklaştı. Endeks, mart ayındaki 91 puana bir adım daha yaklaşmış oldu.

GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, “Yeni normalde adım adım Türkiye’nin gücünü bir kere daha birlik ve beraberlik içinde göstereceğiz” dedi.

KURDA YİNE ALGI OPERASYONU

Ekonomideki pozitif gelişmelere karşın bir yandan da özellikle yurtdışı kaynaklı olarak panik havası yaratılmaya çalışılıyor. Doların biraz hareketlendiği dönemlerde eski haberlerin yeniymiş gibi gündeme getirildiğini savunan uzmanlar, şu yorumu yaptı: “En yakın örneğini 27 Temmuz’da yaşadık. ABD Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’ye yaptırım kararının kabul edildiği yönündeki haberle dolar 6.85’ten 6.97’ye kadar çıktı. Ancak haberin yeni olmadığının anlaşılmasıyla dolar yeniden 6.85 seviyelerine döndü. Batı basını eski dosyaları şimdiden raftan indiriyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’de olumsuz hava yaratmak, panik çıkarmak üzere yeni haberler gelecektir. Ellerindeki silah yeterli olmayınca da suyu bulandırmak için batı medyasını kullanıyorlar.”