Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan İstanbul'a iki yeni raylı hat müjdesi

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminde kazı başladı. Bakan Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca ve Kazlıçeşme-Sirkeci arasına da iki raylı hat yapacaklarını duyurdu.

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları dün törenle başladı. Olimpiyatköy-Halkalı kesimindeki tünele ilk kazmanın vurulduğu törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'a, Altunizade-Çamlıca ve Kazlıçeşme-Sirkeci hatları olmak üzere iki yeni raylı sistem hattı daha kazandıracaklarını duyurdu.

YAPIMI SÜREN HATLAR

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da birbiri ardına hayata geçirilen dev projelerin kenti ve ülkeyi parlak bir geleceğe hazırladığını söyledi. Halihazırda İstanbul'da yapımını tamamlayıp halkın hizmetine sundukları 80 kilometrelik hattın bulunduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "İstanbul'da yapımına devam ettiğimiz 6 hat da kısa bir süre içinde hizmete girecek. Şu anda yapımı süren, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, Bakırköy sahil-Kirazlı, Başakşehir-Kayaşehir, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hatlarının toplam uzunluğu 91 kilometredir ve çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir" diye konuştu. Bakan Karaismailoğlu, "Elbette ki megakentteki raylı sistem projelerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. 4,5 kilometrelik Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistem Projesi ve 8.4 kilometrelik Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm Projesi'nde de planlama aşamasındayız. İstanbul'a 12.9 kilometrelik iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

342 KM'YE ULAŞACAK

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul'un raylı sistem ağının 251 kilometre olduğunu, yapımı devam eden projeleri bittiğinde rakamın 342 kilometreye yükseleceğini, 342 kilometrenin yüzde 50'sini bakanlığın kazandırmış olacağını vurguladı. Karaismailoğlu, konuşmasının ardından butona basarak 2 yeni tünel açma makinesini çalıştırdı.

HAVALİMANI METROSU 2022 SONUNDA BİTECEK

Bakan Karaismailoğlu'nun verdiği bilgiye göre Havalimanı Metrosu'nda bu yıl aynı anda 6 tünel delme makinesi ve 3 bin işçi ile tünel kazı çalışmaları devam edecek. Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanı'yla kentin merkezi lokasyonları arasındaki ulaşımın süresini 30 dakikanın altına indirmeyi amaçlıyoruz. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattını 2021, İstanbul Havalimanı-Halkalı hattını ise 2022 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İSTANBUL'U ÇEPEÇEVRE SARACAK

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı hatlarının tamamlanmasıyla Kağıthane ve Kemerburgaz'dan Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'ye de metro bağlantılarının sağlanmış olacağını kaydederek, "Gebze'den Halkalı'ya uzanan Marmaray hattının devamında Halkalı-İstanbul Havalimanı ve İstanbul Havalimanı-Gayrettepe hatlarıyla 146 kilometrelik, İstanbul'u çepeçevre saran bir hat tamamlanmış olacaktır" dedi.