BAE ile savunmada yeni işbirliği! Türkiye'ye özel şirket kuruldu

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki savunma sanayii işbirliklerini güçlendirecek yeni bir adım atıldı.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki savunma sanayii işbirliklerini güçlendirecek yeni bir adım atıldı. Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul ve BAE'nin en büyük savunma ve havacılık şirketleri grubu EDGE Group'un birlikte düzenlediği SAHA-EDGE Savunma Sanayi Buluşması, dün Ankara'da ATO Congresium'da gerçekleştirildi. SAHA İstanbul üyesi 125 firma ile 10 EDGE şirketinin katıldığı etkinlikte, EDGE'nin Türkiye'deki faaliyetlerini yürütmek için oluşturduğu EDGE MALATH şirketinin de kuruluşu duyuruldu. EDGE, MALATH ile Türkiye'nin savunma sanayiinde kurduğu güçlü ekosistemin bir parçası olmayı hedefliyor. MALATH, iki ülkenin savunma sanayiindeki satışlarını artırmak, yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve teknoloji transferi için çalışmalar yapacak. Böylece iki ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına destek verecek. MALATH, ticaret, geliştirme ve imalat fonksiyonlarına sahip olacak.

24 ANLAŞMA İMZALANDI

Etkinlik kapsamında SAHA İstanbul ve üyeleri ile EDGE Group arasında 24 işbirliği anlaşması ve iyi niyet mektubu imzalandı. İmza törenine SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ve EDGE Group Yönetim Kurulu Başkanı Faysal El Bannai de katıldı.

ZİYARET ETKİLİ OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA İstanbul ile EDGE arasındaki işbirliğini stratejik gördüklerini belirtti. Etkinlik kapsamında imzalanan mutabakat zabıtlarına işaret eden Kacır, "Temmuzda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde BAE'ye bir ziyaret yaptık. 51 milyar dolar değerindeki 13 yeni işbirliği anlaşması, gayretlerimizin sonuç vermesi açısından güzel bir örnektir" dedi.