Az parayla tasarruf BES ile mümkün

Türkiye’nin tasarruf kapasitesini Bireysel Emeklilik Sistemi’yle (BES) ortaya çıkarabileceğine dikkat çeken Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Az parayla en uygun tasarrufun yolu BES’tir” dedi.

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, yaklaşık 7 milyon katılımcı ve 87 milyar lira fon tutarı bulunan gönüllü bireysel emekliliğin Türkiye’nin en önemli sorunu olan tasarruf açısından en avantajlı alternatif olduğunu belirtti. Sincek, “BES’e yatırım yapanlar birikimlerini kısa vadeli dalgalanmalardan koruyarak geleceklerini planlama fırsatı yakalar. Vatandaşlarımız, altın ya da döviz almak yerine birikimlerini, BES’teki altın ve döviz fonlarına yatırarak çifte kazanç sağlayabilirler. Aynı zamanda %25 devlet katkısından da yararlanmış olurlar. Birikimlerine güvenli liman arayanlar için BES en iyi alternatif” şeklinde konuştu. Günümüzün en ucuz tasarruf aracının BES olduğunu aktaran Ayhan Sincek, “Geliri ne olursa olsun az parayla tasarruf yapılabilen ve en masrafsız alternatif BES’tir. Hem kendi geleceğini hem de aile üyelerinin geleceğini küçük küçük birikimlerle planlamak isteyenlere BES’i anlatmalıyız” dedi.

GENÇLER İÇİN FIRSAT

Emeklilik döneminde ek tasarrufun rahatlığını yaşamaya davet eden Sincek, “Özellikle gençlerin BES’e katılmasını öneriyorum. Başlarken küçük miktarlarda, minimumda da başlayabilirler. Gelirleri arttıkça ödedikleri katkı paylarını artırabilirler. Günübirlik değişimlerden ve dönemlik dalgalanmalardan kaygı duymadan, sürekli %25 gibi bir devlet katkısı ve fon getirisi ile böylesine uzun soluklu bir sistemin içerisinde olmak paha biçilemez” dedi.