Aynısefa çiçeğini markalaştırıp ihraç edecek

Ziraat mühendisi Emel Gültekin, devlet desteğiyle kurduğu aynısefa serasının çiçekleriyle kendi markasını oluşturarak ihraç etmek istiyor.

Adana'da, kurduğu iki kooperatifle kadınların el emeği ürünlerini pazarlamalarına destek olan ziraat mühendisi Emel Gültekin, bir taraftan da kendisi girişimciliğe soyundu.

MARKALAŞMAK İSTİYOR

Kooperatif çalışmaları süren Gültekin, kayınvalidesinin bahçesindeki tıbbi aromatik bitki aynısefadan tohum elde edip üretmeye karar verdi ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Uzman Eller Projesi'ne başvurup hibe kazandığı projeyle memleketi Ceyhan ilçesine bağlı Narlık Mahallesi'nde sera kurdu. Gültekin, hasadı yaklaşan çiçekleri kullanarak imal edeceği ürünleri kendi markasıyla pazarlamayı hedefliyor. Serayı kurduktan sonra yurtdışı kozmetik firmalarından temsilcilerin geldiğini anlatan Gültekin, "Ürünlerimizi daha hasat başlamadan ekili haldeyken almak isteyenler oldu. İlk hasatta 4 kilogram ürün almayı hedefliyoruz. Kendi köyümde kadınlara bir kadın, bir anne, bir ziraat mühendisi olarak yol gösterici olmak istiyorum. Sabun, yağ hidrosol (bitkisel su), gıda ve tekstil boyaları oluşturmak, markalaşmak istiyorum" diye konuştu.

Emel Gültekin, aynısefa çiçeğinden ürün geliştirmenin yanı sıra tohum üretimine de girmeyi planlıyor.