Ayakkabıya 1.3 milyar lira yatırım

Bu yıl 1.3 milyar liralık yatırım planladıklarını açıklayan FLO Group CEO'su Yenal Gökyıldırım, teknolojiye de odaklanacaklarını söyledi.

YAŞAR KIZILBAĞ

Temelleri 65 yıl önce atılan FLO Group, bu yıl 1.3 milyar liralık yatırım planlıyor. 15 bin çalışan ve 830 mağazayla hizmet veren FLO Group'un CEO'su Yenal Gökyıldırım, yapacakları yatırımla bu yıl yüzde 70 büyüme hedeflediklerini söyledi. Basınla sohbet toplantısı yapan Gökyıldırım, "Sahip olduğumuz çok kanallı, çok markalı yapımızın bize kazandırdığı hareket kabiliyeti ile büyümeye devam ediyoruz. 2024 yılında 1.3 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Teknoloji tarafında ise kaslarımızı daha güçlendirmek için 519 milyon TL'lik bir yatırım planımız var" dedi.

70 ÜLKEYE ULAŞTI

Geçen yıl 34 milyar lira ciro yaptıkların anlatan Gökyıldırım, "2024 ciro hedefimiz ise büyümemizi sürdürerek 57.2 milyar TL'lik rakama ulaşmak" diye konuştu. Yaklaşık 70 ülkede toptan satış faaliyeti sürdürdüklerini anlatan Gökyıldırım, ihracatlarının ise 70 milyon dolar olduğunu anlattı. Gökyıldırım, "Kendi e-ticaret kanallarımızın yanı sıra yurtdışında 20'den fazla ülkede global ve lokal pazaryerlerine entegre olarak online satış çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

LİSANS HAKLARI BİZDE

Türkiye'de kendi markalarımız olan Lumberjack, Kinetix ve Polaris ile müşterilerimizle buluşuyoruz. Reebok, Nine West gibi Lotto gibi önemli global markaların uçtan uca yönetim hakkı da şirketimiz bünyesinde bulunuyor" diye konuştu.

REEBOK'IN ÖDÜLÜ FLO'YA

Reebok Global'den, Türkiye başta olmak üzere aralarında Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın da bulunduğu 12 ülkede Reebok'ın operasyonlarını yürüten FLO Group'a, ödül geldi. Reebok FLO Group'u 'Yılın En İyi İş Ortağı' ödülüne layık gördü. Flo Group CEO'su Yenal Gökyıldırım, "Global çapta gücümüzü ispat ettik" dedi.