Avrupa'ya Macaristan üzerinden yayılacağız

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Macaristan'ı karargah yaptıklarını belirterek ''Şimdi İngiltere, Almanya, Hollanda, Sırbistan ve Romanya da enerji projeleriyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.'' dedi.

YAŞAR KIZILBAĞ

Macaristan'da iki ayrı konut projesi hayata geçiren ve enerji alanında yatırımları bulunan Polat Holding, Avrupa coğrafyasına bu ülkeden yayılacak. Budapeşte'de Ege Seramik bayilerini ağırlayan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "Avrupadaki karargahımız burası. Şimdi İngiltere, Almanya, Hollanda, Sırbistan ve Romanya da enerji projeleriyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor'' dedi.

ENERJİYE YOĞUNLAŞTI

Polat, ayrıca Macaristan'da sinegogun yanında bir arsa daha aldıklarını, burada da proje geliştireceklerini söyledi. Polat, ''Macaristan'da 200 MW'lik enerji yatırımı yaptık. 100 MW ise devam ediyor. Toplam 500 MW enerji yatırımı yapacağız'' dedi. Polat, yenilenebilir enerji yatırımlarına Türkiye'nin Almanlarla aynı anda başladığını ancak Türkiye'nin geç kaldığını söyledi.

İYİ BAŞLADIK AMA...

Polat, ''Sonunda Cumhurbaşkanımıza da anlattım. Kanunu 3 ay içinde çıkardı. Almanlar güneş ve rüzgarda 65 bin MW'ye ulaştı. Biz daha 12 MW'deyiz. İyi başladık ama hızlanamadık. Oysa aradaki farkı kapatsak yenilenebilir enerjiden elde edilen kaynakla kentsel dönüşüm finanse edilebilirdi'' diye konuştu.

50 YILLIK BİNA RİSKLİ

Kentsel dönüşüme de dikkat çeken Adnan Polat, "50 yıl önce binaların nasıl yapıldığını biliyoruz. O günün tekniği ve şartnamelerine göre yapılan yapılar oldukça riskli. Deniz kumu sözde yıkanarak satıldı, profesyonel beton şirketleri yoktu. O yüzden biz de 57 yıl önce yaptığımız holding binasını yıkıyoruz. Yerine ne yapacağımıza karar vermedik'' dedi. Polat, kentsel dönüşümde suistimal edenleri engelleyici bir düzenleme getirilmesi gerektiğini de anlattı.

AB TOPLANSA YAPAMAZ

Polat, deprem bölgesinin yeniden inşası konusunda ise "İnanın AB ülkelerinin hepsi bir araya gelse üstesinden gelemez'' dedi. "Deprem herkesin kimyasını bozdu'' diyen Adnan Polat, 11 şehrin yeniden imarının 250 milyar dolar bulabileceğini anlattı.

Akşam Gazetesi Ekonomi Müdürü Yaşar Kızılbağ, Murat Polat (solda) ve Adnan Polat (sağda) ile Budapeşte'de bir araya geldi.

Polat Holding; ilk yurtdışı gayrimenkul projesi olan Duna Pearl'ü 75 milyon euro yatırımla Budapeşte'de hayata geçirdi.

DEVLETE DESTEK KUVVET OLARAK HİZMET EDİYORUZ

Önceki dönem Macaristan-Türkiye İş Konseyi Başkanı olan Adnan Polat, geçen ay DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı seçilmişti. Polat, ''İş Konseyi Başkanı seçildiğimin ertesi günü Mitçotakis'ten randevu istedim. 3 gün sonraya verdi. Ama influenza olduğu için görüşme ertelendi. Yunanistan için yol haritası hazırlıyoruz. Ticareti artırmamız lazım. Biz devlete destek kuvvet olarak hizmet ediyoruz. Çözebildiğimiz problemi çözüp devletimize yardım edeceğiz. Biz geldiğimizde Macaristan'da 100 milyon dolar Türk yatırımı vardı, şimdi 2.5 milyar dolara çıktı'' diye konuştu.

AĞLAYA AĞLAYA ÇIKARDIĞIMIZ 400 İŞÇİYİ GERİ ALDIK

Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat, İzmir'deki fabrikada 15 milyon euro yatırım yapacaklarını söyledi. Ayrıca çatı GES'in de 6 ay içinde devreye gireceğini belirten Murat Polat ''Tarihimizde ilk kez 400 kişiyi ağlaya ağlaya çıkardık. Sonra işler düzelince hepsini geri aldık'' dedi. Polat, Türkiye'de 30 seramik fabrikası olduğunu, 750 milyon metrekare kapasitenin 400 milyon metrekaresinin kullanıldığını anlattı.

BEN GÖREVİMİ YAPTIM, GS'DE ADAY OLMAM

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in aday olmaması halinde siz aday olur musunuz? sorusuna Adnan Polat "Ben görevimi yaptım. 1 dönem görev yapıp hemen havlu atmak var mı? Aday olmam ama yardımcı olurum" yanıtını verdi.