Avrupa'da Türk rüzgarı! Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş devleri tahtından etti...

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne damga vurmayı başardı. Süper Lig'in 3 büyük kulübü, devleri geride bıraktı. İşte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray:'ın UEFA Avrupa Ligi öncesi güncel piyasa değerleri...

Futbolda 2024/25 sezonu heyecanı başladı. Süper Lig devleri bir yandan ligimizde şampiyonluk yarışı verirken, diğer yandan UEFA Avrupa Ligi'nde de bu sezon 3 büyük kulübümüz boy gösterecek. Bu sezon ligimizin 3 büyükleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yer alacağı UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimiz, kupayı hedefliyor.

Turnuvaya elemeler sonrası katılan son takımlar da belli olurken, bu sezon ilk kez gerçekleşecek olan UEFA Avrupa Ligi formatı için kuralar da çekildi. Öte yandan 36 takımın mücadele edeceği turnuvanın en değerli ekipleri de belli oldu. Temsilcilerimiz, güncel piyasa değerleriyle dikkat çekti.

AVRUPA LİGİ'NDE TÜRK RÜZGARI

Bu sezon ligimizin 3 büyük kulübü de UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecek. Temsilcilerimizden Beşiktaş, Van Bronckhorst ile birlikte büyük bir çıkışa geçti. Siyah beyazlılar, turnuvada lig aşamasının ardından adını bir üst tura yazdırmak ve sonrasında tarihi bir başarı yakalamak ve bu kupayı müzesine götürmenin hesaplarını yapıyor. Bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise Avrupa futboluna damga vurmuş hocası Jose Mourinho ile tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamak istiyor. Son olarak Victor Osimhen transferiyle Avrupa futbolunu sallayan Galatasaray'ın birinci önceliği, müzesine bir kez daha UEFA Avrupa Ligi kupasını getirmek.

Turnuvaya katılan takımlar arasında dikkat çeken bir istatistik de ortaya çıktı.

GALATASARAY, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ DİKKAT ÇEKİYOR!

UEFA Avrupa Ligi'ne katılan 36 takımın güncel piyasa değerleri belli oldu. Son olarak piyasa değeri 100 milyon euro olan Victor Osimhen'i transfer eden Galatasaray, turnuvadaki tüm takımlar arasında 7. sırada bulunuyor.

Sarı kırmızılıların güncel piyasa değeri 281 milyon euro.

EN PAHALISI MANCHESTER UNITED!

Turnuvanın en pahalı takımı ise İngiliz devi Manchester United durumunda. Kırmızı Şeytanlar 857 milyon euro'yla zirveyi çekerken, onu 770 milyon euro ile Tottenham, 431 milyon euro ile Real Sociedad, 334 milyon euro ile Porto, 332 milyon euro ile Roma ve 318 milyon euro ile Athletic Bilbao takip ediyor.

FENERBAHÇE İLK 10'DA

Bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise, Galatasaray, Lyon ve Eintracht Frankfurt'un gerisinde 227 milyon euro ile 10. sırada bulunuyor.

BEŞİKTAŞ 15. SIRADA

Temsilcilerimizden Beşiktaş ise 144 milyon euro piyasa değeriyle 15. sırada kendisine yer buldu.

İŞTE O LİSTE

UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımlar arasında güncel piyasa değeri ile ilk 15'te yer alan ekipler şu şekilde;

1- Manchester United: 857 m €

2- Tottenham: 770 m €

3- R. Sociedad: 431 m €

4- Porto: 334 m €

5- Roma: 332 m €

6- Athletic Bilbao: 318 m €

7- Galatasaray: 281 m €

8- Lyon: 252 m €

9- E. Frankfurt: 248 m €

10- Fenerbahçe: 227 m €

11- Lazio: 223 m €

12- Ajax: 223 m €

13- Nice: 220 m €

14- Hoffenheim: 154 m €

15- Beşiktaş: 144 m €