Avrupa Beko ile donatıldı

Arçelik ile Avrupa'nın ünlü beyaz eşya markası Whirlpool'un Avrupa'daki iştirakleri Beko Europe çatısı altında birleşti. Beyaz eşyada Avrupa liderliği hedefini gerçekleştiren şirket, 45 fabrika ve 22 markayla dünya liderliğine oynuyor.

YAŞAR KIZILBAĞ

Avrupa'nın en büyük beyaz eşya şirketleri, Beko Europa adı altında birleşti. Koç Grubu şirketlerinden ve hali hazırda Avrupa'nın en büyüğü olan Arçelik ile Avrupa'nın ünlü beyaz eşya markası Whirlpool'un Avrupa'daki iştiraklerinin Beko Europe ortaklık şirketi altında birleşmesi işlemi 1 Nisan itibarıyla tamamlandı.

22 MARKAYA TEK ÇATI

Söz konusu işlem ile Avrupa'da Arçelik ve Whirlpool kontrolünde faaliyet gösteren bağlı ortaklıkların payları, Hollanda'da kurulan Beko Europe'a devredildi. Beko Europe sermayesinin yüzde 75'i Beko'ya, yüzde 25'i ise Whirlpool'a tahsis edildi. Böylece 45 fabrika ve 22 markayla beyaz eşyada Avrupa liderliği hedefini gerçekleştiren şirket, 45 fabrika ve 22 markayla dünya liderliğine oynamayı planlıyor.

BAYİLERE KOÇ FOTOĞRAFI

Basın toplantısı düzenleyen Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiclioğlu'nun verdiği bilgiye göre Avrupa'daki bütün Whirlpoollar Beko oldu. Bütün bayiler Vehbi Koç'un fotoğraflarıyla donatıldı. Arçelik'in Avrupa'da faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarına ait olan Beko, Grundig, Arctic, Elektrabregenz, Flavel, Blomberg, Altus ve Leisure markaları ile Whirlpool'a ait olan Whirlpool, Ariston, Indesit, Hotpoint, Ignis, Privileg, Polar ve Bauknecht markaları da yine Beko Europe tasarrufuna geçti.

55 BİN ÇALIŞAN ULAŞTI

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, yeniden yapılanmada çatı markası olan Beko Europe ile birlikte Beko'nun 57 ülkede 121 iştiraki, 22 markası ve 55 bin çalışanı olduğunu ifade ederek Avrupa'nın 1 numaralı beyaz eşya şirketi olduklarını, bunun 10 sene önce şirkette yazdıkları mektuptaki hedef olduğunu, yeni hedeflerinin ise dünya liderliği olarak belirlendiğini ifade etti.

KURUMSAL LOGO DA DEĞİŞTİ

Arçelik, küresel operasyonlarını Beko kurumsal markası adı altında toplarken şirketin kurumsal logosu da değişti. Yeni kurumsal logo, daha koyu bir mavi tonunu içeriyor.

TÜRKİYE'DEKİ MARKALAR GÜÇLÜ DURUŞLA DEVAM

Toplantıda verilen bilgiye göre, küresel markalar Beko kurumsal çatısı altında toplanırken, Arçelik Pazarlama A.Ş. ismi altında Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure markaları ile Türkiye'deki konumunu sürdürecek. Halka açık ana şirket Arçelik A.Ş. ismi korunacak. Dünya çapındaki 22 marka dönüşümden etkilenmeyecek. Bu markalar şöyle sıralanıyor: Arçelik, Beko, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis, Polar.