Avrasya Zirvesi 22 cumhurbaşkanı ağırlayacak

21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Avrasya Ekonomi Zirvesi önemli dünya liderlerini bir araya getirecek. 22 cumhurbaşkanının yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve kamuoyu önderi zirveye katılacak.

SERDAR SAĞLAM

Türkiye'nin uluslararası alanda en önemli sivil toplum organizasyonlarından biri olan ve Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından 21-22 Şubat tarihlerinde İstanbul'da 27'ncisi düzenlenecek Avrasya Ekonomi Zirvesi için geri sayım sürüyor. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), işbirliğinde düzenlenecek zirveye, ikisi aktif göreve devam eden 22 cumhurbaşkanının yanı sıra 40 ülkeden 300'ü aşkın siyasetçi, diplomat, akademisyen, inanç önderi ve iş insanı katılacak. MGV Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, Avrasya Ekonomi Zirvesi ile çeyrek asırdan uzun bir süredir uluslararası alanda söyleyecek sözü olan isimleri bir araya getirdiklerini söyledi. Suver, "Küresel ekonomininin görünümünü, etrafımızda devam eden bölgesel savaşları, ülkemizi de yakından ilgilendiren göç krizini, 'Bir Kuşak Bir Yol Projesi'ni, küresel iklim değişikliğini, yapay zekayı ve daha bir çok konuyu mercek altına alacağız" dedi.

HEDEF MARKALAŞMA

Zirvenin Türkiye'nin bir markası olduğunu belirten İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Yevlal da sektör olarak markalaşma konusunda çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.