Avrasya Tüneli ekonomiye 6 milyar lira katkı sağladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Avrasya Tüneli'ni kullanan sürücülerin, toplamda 111 milyon saat zaman ve 152 bin ton yakıt tasarrufu, 64 bin ton emisyon azalımı ve 1.3 milyar araç-kilometre azalmasıyla oluşan kaza maliyeti tasarrufu elde etmesi sonucunda, tünelin ülke ekonomisine katkısı 6 milyar lirayı buldu” dedi.

Avrasya Tüneli'ni ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, projenin İstanbul'da trafik sıkışıklığını önemli ölçüde rahatlattığını belirterek, "4 yılda tüneli kullanan araçların yüzde 86'sı İstanbul plakalı olurken, İstanbul'u sırasıyla Ankara, Kocaeli, Bursa ve İzmir izledi" bilgisini paylaştı.

DÜNYADAN 13 ÖDÜL

Geçen yıl Avrasya Tüneli'nde arızalanan, yakıtı biten, kaza yapan araçlara ortalama 1 dakika 58 saniye içinde müdahale edildiğini ve ortalama 14 dakika 13 saniye içinde trafiğin normal seyrine döndürüldüğünü belirten Karaismailoğlu, geçen yıl kullanıcıların hizmetine açılan Avrasya Tüneli mobil uygulamasını indiren sürücülerin sayısının da 44 bine ulaştığına dikkati çekti. Karaismailoğlu, "Avrasya Tüneli, geliştirdiği hız düzenleyici hareketli aydınlatma teknolojisi Pacemake ile 2020'de uluslararası inovasyon ödülüne layık görüldü. 'Servis ve Çözüm' kategorisinde ödüle layık görülen Avrasya Tüneli, böylece 13'üncü uluslararası ödülünü de almış oldu" diye konuştu.