Atatürk’ün müdavimi olduğu Pandeli yeniden acılıyor

Mısır Çarşısı’ndaki 116 yıllık Pandeli Restoran’ın yeniden açılması için onay çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan restoran kiralanacak.

OSMAN NURİ CERİT

Atatürk’ün müdavimi olduğu tarihi restoran kapılarını yeniden açıyor. Mısır Çarşısı’nın hemen girişinde yer alan 116 yıllık tarihi Pandeli Restoran’ın açılması için Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’ndan onay çıktı. 1901 yılında Pandeli Çobanoğlu tarafından kurulan Pandeli Restoran, geçen yıl müşteri azlığı nedeniyle kapandı. Aradan geçen bir yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkü olan restoranın yeniden açılması için yeni işletmeciler girişimde bulundu. 

Yaşatılması çok önemli 

Tarihi restoranın yeniden açılabilmesi için sorumluluk alanı içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü olan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nun onayı gerekiyordu. Gazetecilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, Atatürk’ün de gittiği tarihi mekanın yeniden açılacağının müjdesini verdi. Çavuşoğlu, “Tarihi vakıf mallarının korunması bizim için önemli. Pek çok vakıf varlıklarının korunması ve yaşatılmasına büyük önem veriyoruz” açıklaması yaptı.

Aslına uygun restore edilecek

Onay sonrasında tarihi restoran, aslına uygun şekilde restore edilecek. Tarihi Restoran 116 yıl içerisinde üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Kraliçe II.Elizabeth, İspanya Kralı Juan Carlos, Robert De Niro ve Tony Curtis gibi isimlere de ev sahipliği yaptı.