Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır? Askerlik borçlanması 2022 ne kadar oldu?

Askerlik borçlanması hakkında detaylar merak edildi. Perşembe günü asgari ücret belli oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ''2022 yılında uygulanacak asgari ücret en az 4 bin 250 lira olacak'' dedi. Peki, Askerlik borçlanması 2022 ne kadar oldu? Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır?

Perşembe günü gerçekleşen son toplantının ardından Başkan Erdoğan yeni asgari ücretin 4.250 TL olduğunu duyurdu. Bununla beraber askerlik borçlanmasının hesapları da değişti. Peki, Askerlik borçlanması 2022 ne kadar oldu? Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır?

ASKERLİK BORÇLANMASI 2022 NE KADAR OLDU?

2021'de doğum ve askerlik borçlanması günlük en düşük 38,15 lira, en yüksek ise 286,20 lira olmuştu. Yeni rakamlar ise en düşük 57.43 lira en yüksek 430.8 lira oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan doğum, askerlik, yurt dışı borçlanması primleri asgari ücret ile bunun 7.5 katı üzerinden belirleniyor. Borçlanma yapan vatandaş, prime esas kazanç tutarını bu alt ve üst sınırlar içinde kendisi belirliyor. Bir günlük en düşük prim tutarı, günlük asgari ücretin yüzde 32'si oranında.

2022 doğum borçlanması ne kadar? Doğum borçlanması nasıl hesaplanır?

ASKERLİK BORÇLANMA HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Askerlik borçlanmasında prim hesaplama işlemi taban fiyatlar üzerinden hesaplanır. Taban fiyat asgari ücretin aylık %32'sidir. Kişiler isterse daha yüksek fiyat vererek kendi sigorta devamlılıklarını sağlayabilir. Aynı zamanda kişinin askerlik öncesi ve sonrasında aylık geliri üzerinden de fiyat alınabilir. Ödenecek prim ne kadar artarsa, emeklilikte alınacak maaş tutarı da o derecede artar.

Belirtilen fiyatlar sadece tabandan hesaplanan ücretlerdir. Askerlik borçlanması miktarlarında her ay 30 gün olarak hesaplanır. Hesaplama sırasında askerlik yapılan döneme ait olan değil, başvuru yapılan döneme ait asgari ücret hesaplanır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar yapılan başvurularda bu miktarlar geçerli olacaktır.

2022 GSS primi ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi nedir?