Asgaride acil artış için formül

Hem işçi hem işveren Asgari Ücret Komisyonu'nun bir an önce toplanmasına destek verdi. Toplantı için kritik gün ise çarşamba.

Asgari ücrete yapılacak ek zam için süreç dün yapılan kabine toplantısıyla başladı. Toplantı öncesi hem işçi hem de işveren kesimi Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir an önce toplanmasını destek verdi. Alınan bilgiye göre yeni asgari ücretin devreye girmesi için komisyonun çarşamba günü toplanması öncelikli formüller arasında yer alıyor. Komisyon çarşamba günü toplanırsa yeni asgari ücret 1 Temmuz'dan geçerli olarak uygulamaya girecek. Mevzuat gereği komisyonun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor.

Bu arada Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan dün (TİSK) yapılan açıklamada olası bir toplantıda işveren tarafını temsilen mutlaka masada olacaklarını belirtilerek, "Toplam fayda odaklı çalışmalarımız ile görüşlerimizi paylaşacağız" denildi. Açıklamada "Birinci önceliğimiz her zaman ülkemizin ve çalışma arkadaşlarımızın sürdürülebilir refahı oldu. Diğer yandan, böyle bir ortamda işletmelerimizi ve üreticilerimizi ayakta tutmanın, üretimin devamlılığını sağlamanın da büyük önem taşıdığını biliyoruz. Büyük-küçük bütün işletmelerimize değer katacak her türlü kararın destekçisiyiz. Çözüm olacak formüller için işbirliğine açığız" denildi.