Asgari ücrette dört gözle beklenen nihai tarih! %30-40-50-60 zam ihtimaliyle yeni maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücrette kritik tarih geldi. Temmuz ayında yapılan son zammın ardından gözler ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret oranlarına çevrildi. 20 Aralık Salı günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını gerçekleştirdi ve Türk-İş asgari ücret için tekliflerinin 9 bin TL olduğunu duyurdu. Yüzde 40-50-60 zam ihtimaliyle yeni asgari ücrete dair detaylar...

Asgari ücrette beklenen tarih nihayet geldi. Milyonlarca vatandaş açıklanacak yeni rakamı dört gözle bekliyor. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 oranında ara artış yapıldı. Böylelikle asgari ücret 5.500 TL'ye yükselmiş oldu. Brüt asgari ücret ise 6 bin 471 TL olarak belirlendi. Dün Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını gerçekleştirdi. Uzlaşma sağlanamadı ve gözler 4. toplantıya çevrildi...

ASGARİ ÜCRETTE SON DÖNEMECE GİRİLDİ!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık'ta gerçekleştirdi. Dün 3. toplantıyı düzenleyen komisyondan henüz karar çıkmadı. Türk-İş asgari ücret teklifinin 9 bin TL olduğunu açıkladı. Henüz uzlaşma sağlanamazken gözler 4. toplantıya çevrildi. Gelen bazı iddialara göre asgari ücretin 26 Aralık'ta gerçekleştirilecek Kabine Toplantı'sının ardından belli olacağını konuşuluyor.

TAHMİNİ 2023 ASGARİ ÜCRET

-Zam oranı %40: Net: 7.700 TL

-Zam oranı %50: Net: 8.250 TL

-Zam oranı %60: Net: 8.800 TL

TÜRK-İŞ'İN TEKLİFİ 9 BİN TL

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı dün gerçekleştirildi. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulundu. Atalay, konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

"20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar asgari ücret 3. toplantısını yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ 40 senedir bir araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7.785 TL, yoksulluk sınırı 10.000 TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür TÜRK-İŞ'in teklifi 7.785 TL dendi. Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Vedat Bilgin Bey'e de Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyelerine de söyledim. TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9.000 TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse masada olmayız."

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için milat olacak tarih! Gün saymak tarihe karışıyor! Prim ve sigortası dolan herkes...