Asgari ücret açıklandı! Yeni rakam Bakanlık tarafından duyuruldu! Temmuz 2023 asgari ücret net...

Asgari ücretin bugün açıklandı Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan temmuz asgari ücreti açıkladı. Peki, Asgari ücret ne kadar oldu? Temmuz asgari ücreti ne kadar arttı? İşte son dakika asgari ücret bilgisi...

Son dakika asgari ücret gelişmeleri yakından takip ediliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu temmuz ayında da asgari ücrete yeni zam yapıldı. Ocak ayında net 8 bin 506 TL olarak açıklandı. Peki ama asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücreti ne kadar arttı?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ne kadar olduğu belli oldu. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücret net 11 bin 402 olarak açıklandığını duyurdu.

Yıllara göre asgari ücret net ve brüt ne kadar oldu? 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 asgari ücret artış oranları nasıl?

Atalay şöyle konuştu:

"Hangi konumdayız kendisine anlatma imkanı buldum. Belli bir yere geldik. Şimdi buradan çalışma bakanlığına gideceğim. Sayın Bakan beni bekliyor. Oradan da bizim arkadaşlarımızla bu akşam hepsini toplayıp bu akşam, yoksa sabah toplantı yapacağız."

Atalay, perşembeyi bulmadan bir neticeye varacaklarını, arzu ettiklerine yakın bir rakam beklediklerini dile getirdi.

Basın mensuplarının, 10 bin lira ile 12 bin lira arasında bir rakamın telaffuz edildiğini hatırlatması üzerine Atalay, "İşi garantiye almadan insanları, toplumu bir beklentiyle sokmanın bir anlamı yok. Ben resmi ağzım TÜRK-İŞ Başkanıyım. Benim söylediğimin yerine gelmesi lazım. Onun için ben Bakan beyle bir kere daha konuşayım. İşi belli bir noktaya getirelim. Umut ediyorum ya yarın en zor en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." ifadelerini kullandı.

KOMİSYON YENİDEN TOPLANIYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında saat 11.00'de toplanacak.