2021 yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Asgari ücret dördüncü son toplantısı ne zaman?

Asgari ücrette son toplantı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Asgari ücrette son üç toplantının ardından neticeye, bakanlık nezdinde yapılacak olan 4. toplantıda varılacak. Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiren asgari ücret toplantısından çıkacak olan sonuç merak ediliyor. 2021 yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Asgari ücret dördüncü son toplantısı ne zaman? gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Milyonların gözü kulağı, yeni asgari ücretin belirleneceği 4. toplantıya çevrilmiş durumda. 2021 yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Asgari ücret dördüncü son toplantısı ne zaman? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...  

ASGARİ ÜCRET DÖRDÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin belirlenmesine ilişkin son toplantının 28 Aralık'ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

2021 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü kez toplandı. 3.5 saat süren toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2 bin 792 lira 10 kuruş asgari ücret önerdi.

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlenen toplantıya Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda, TÜİK temsilcisi tarafından sunum yapıldı. Buna göre, TÜİK tarafından ağır işlerde çalışan bekar işçi için hesaplanan asgari geçim tutarı geçen yıla göre yüzde 19.78 oranında artışla 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta işlerde çalışan işçi için yüzde 20.17 artışla 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde ise yüzde 20.53 artışla 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak önerildi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve hükümet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.