ASELSAN'DAN fintech hamlesi! Kaynak ülkede kalacak

ASELSAN, finansal teknolojiler alanına da girerek faaliyet konularına bir yenisini ekleme kararı aldı.

ASELSAN'dan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ASELSAN mühendisliğin her aşamasındaki tecrübesini finans sektörüyle paylaşacak. Bu süreçte her zaman olduğu gibi yerlileştirme ve millileştirme önceliğini korumayı hedefleyen şirket, finansal teknolojiler alanındaki yerel tedarikçi ekosisteminin gelişmesine de katkı sağlayacak.

SİPARİŞLERE YANSIYACAK

Finansal teknolojiler alanına girilmesi, ASELSAN'ın hem alacağı siparişlere hem de müşteri portföyüne çeşitlilik olarak yansıyacak. Yeni nesil bankacılık teknolojilerinden ödeme kaydedici cihazlara kadar muhtelif başlıklar içeren bu arenada artık ASELSAN'ın ismi de yer alacak.

TECRÜBESİNİ KULLANACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "Türkiye'nin teknolojik bağımsızlık mücadelesi için 46 yıl önce yola çıktık. Savunma alanındaki liderliğimizin yanı sıra sağlıktan ulaştırmaya pek çok sivil alanda ülkemizin ihtiyaçlarına zamanında ve üstün kaliteyle cevap verdik. Savunma teknolojilerinde bugüne kadar kazandığımız tecrübeyi finansal teknolojiler alanına da yansıtacağız. Donanımdan yazılıma kadar uçtan uca sistem teknolojisi üretebilme yeteneğimizi finansal teknolojilerde kullanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

129.7 MİLYON DOLARLIK İMZA

Yerlileşme ve millileşme vizyonunu bugüne kadar faaliyet gösterdikleri her alana taşıdıklarını vurgulayan Haluk Görgün, şunları kaydetti: "Finansal teknolojiler alanında göstereceğimiz faaliyetlerle halihazırda yurtdışından temin edilen ürün ve sistemleri yurtiçinde üreterek önemli bir kaynağın ülkemizde kalmasını sağlayacağız. Ayrıca, savunma teknolojilerinde sıklıkla kullandığımız bilgi güvenliği ve kriptoloji gibi alanlardaki donanım ve yazılım tecrübemizi ilerleyen dönemde finansal piyasalarda kullanılmak üzere ürünlere, sistemlere ve çözümlere dönüştüreceğiz. İmzaladığımız 129.7 milyon dolarlık sözleşmeyle ülkemizin lider finans kuruluşlarının yanında finansal teknolojiler alanına giriş yapmaktan ve onların çözüm ortağı olmaktan gurur duyuyoruz."