ASELSAN'a 25 yeni stratejik ortak katıldı

ASELSAN, 25 yeni firmanın katılımıyla stratejik ortaklarının sayısını 75'e çıkarırken, Tedarikçi Finansman Sistemi'ne de Halkbank'ı ekledi. Haluk Görgün, 3 bini yerli 5 bin tedarikçiyle çalıştıklarını söyledi.

Türk savunma sanayiinin lider kuruluşlarından ASELSAN, 25 yeni firmanın katılımıyla stratejik ortaklarının sayısını 75'e çıkardı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Stratejik Ortaklık Buluşması etkinliğinde yaptığı konuşmada, ASELSAN'ın yakaladığı başarılarda yetkin ve geniş ekosisteminde yer alan iş ortaklarının çok büyük katkısının bulunduğunu söyledi.

400 ÜRÜN MİLLİLEŞTİ

ASELSAN'ın geliştirdiği ve ürettiği yüzlerce ürünün her birinin ortaklarının aklı ve alın teriyle ortaya çıktığını vurgulayan Görgün, ASELSAN tedarikçi ekosisteminde 3 binden fazlası yerli olmak üzere 5 bini aşkın tedarikçi yer aldığını, son 10 yılda KOBİ'lere verilen siparişlerin yaklaşık 6 kat artış gösterdiğini bildirdi. 2018'den bu yana 400'ün üzerinde ürünü tedarikçileriyle millileştirdikleri bilgisini veren Görgün, bu vesileyle yaklaşık 150 milyon dolarlık kaynağın ülkede kalmasının sağlandığını dile getirdi. Görgün, tedarikçilerinin finansal sürdürülebilirliğini son derece önemsediklerini belirterek, "Yıllardır başarıyla işlettiğimiz Tedarikçi Finansman Sistemimizi Halkbank'ın katılımıyla daha da güçlendiriyor ve bu alandaki anlaşmalı banka sayımızı 15'e çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

HALKBANK İLE İMZALAR ATILDI

ASELSAN ve Halkbank arasında Tedarikçi Finansman Sistemi Protokolü imzalandı. Stratejik ortaklara teminatsız finansman imkanı sunulmasını içeren protokole Haluk Görgün ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan imza attı. ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz da, etkinlikte yaptığı sunumda, şirketin stratejik ortaklık vizyonunu paylaştı. Stratejik ortaklarından teslimat, kalite, verimlilik ve millileştirme konusunda beklentilerini dile getiren Yılmaz, 2022 yılında her bir stratejik ortağın en az bir millileştirme çalışmasında olmasını görmek istediklerini de sözlerine ekledi.

İŞBİRLİKLERİ ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR

Stratejik İşbirliği Anlaşmaları'yla birlikte iş birliğinin, yol arkadaşlığına ve çözüm ortaklığına dönüştüğünü vurgulayan Görgün, "Yürüttüğümüz bu ortaklık, ASELSAN'ın sürdürülebilirliğine, inovatif ve yüksek teknolojiye sahip ürünler geliştirmesine, dolayısıyla başarısına doğrudan katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

265 MİLYON DOLAR SİPARİŞ VERİLDİ

Haluk Görgün, şunları kaydetti: "Stratejik ortaklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak firmalarımıza sadece 2020'de 265 milyon dolar tutarında sipariş verdik. Yurt içine açtığımız her 4 siparişimizden biri ortaklarımıza verdiğimiz siparişlerden oluşuyor. Kazan-kazan anlayışıyla stratejik ortaklarımıza çeşitli avantajlar sağlıyoruz."