ASELSAN (ASELS) temettü ödemesi ne zaman hesaba yatar? ASELSAN temettü ne zaman verecek 2023?

ASELSAN temettü ödemesi, borsada şirkete yatırım hesabı açarak temettü veren ASELSAN (ASELS) hissesine yatırım yapan kişiler tarafından sorgulanıyor. Temettü ödeme tarihleri şirketler tarafından belirlenir ve Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulur. Peki ASELSAN temettü ne zaman verecek 2023? ASELSAN (ASELS) temettü ödemesi ne zaman hesaba yatar? İşte ödeme tarihi

Borsa İstanbul'da işlem gören ASELSAN (ASELS) temettü ödemesi yapacak. Genel kurul toplantılarının ardından temettü açıklamasında bulunan şirketler kâr dağıtım için ödeme tarihlerini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurdu. Peki ASELSAN temettü ne zaman verecek 2023? ASELSAN (ASELS) temettü ödemesi ne zaman hesaba yatar? İşte detaylar...

ASELSAN TEMETTÜ NE ZAMAN VERECEK 2023?

Aselsan (ASELS) 22 Kasım'da pay başına net 0,08 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 24 Kasım'da hesaplarda olacak.

ASELSAN KAÇ AYDA BİR TEMETTÜ VERİR?

ASELS temettüleri yıllık ödenir. Hisse başına gelecek beklenen temettü 0.09 TRY, ödeme almak için Kasım 22 tarihinden önce alınmalı.

KASIM AYINDA TEMETTÜ ÖDEYECEK ŞİRKETLER (2023)

– Aselsan (ASELS) 22 Kasım'da pay başına net 0,08 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 24 Kasım'da hesaplarda olacak.

– Doğuş Otomotiv (DOAS) 24 Kasım'da pay başına net 5,11 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 26 Kasım'da hesaplarda olacak.

– SDT Uzay (SDTTR) 24 Kasım'da pay başına net 0,35 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 28 Kasım'da hesaplarda olacak.

– Kayseri Şeker (KAYSE) 28 Kasım'da pay başına net 0,21 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım'da hesaplarda olacak.

– Kardemir Demir Çelik (KRDMA) 28 Kasım'da pay başına net 0,10 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım'da hesaplarda olacak.

– Kardemir Demir Çelik (KRDMB) 28 Kasım'da pay başına net 0,10 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım'da hesaplarda olacak.

– Kardemir Demir Çelik (KRDMD) 28 Kasım'da pay başına net 0,10 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım'da hesaplarda olacak.

– Lokman Hekim (LKMNH) 30 Kasım'da pay başına net 0,21 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 4 Aralık'ta hesaplarda olacak.

– Özsu Balık (OZSUB) 30 Kasım'da pay başına net 0,06 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 4 Aralık'ta hesaplarda olacak.

TEMETTÜ NEDİR?

Borsa İstanbul'da işlem gören her şirket kâr amacıyla kurulmuş bir işletmedir. Yani, amacı yaptığı üretimden, sattığı ürüne kadar her süreçte kâr elde etmektir.

Elde edilen kârı ise şirketin büyümesi için kullanabilir veya ortaklarına dağıtılabilir. İşte şirketin dağıttığı bu kâra temettü denir. Şirketin hissesine sahip olan tüm ortaklar Midas yatırım hesabında bulundurduğu hisse oranında bu kârdan yararlanır.

Temettü dağıtılıp dağıtılmayacağına, ne kadar ve ne zaman ödeneceğine ise genel kurul toplantılarında karar verilir.