ASDEP sonuç açıklama tarihi! ASDEP sonuçları 2022 açıklandı mı, ne zaman?

ASDEP sonuçları merakla bekleniyor. 10 - 20 Ocak tarihleri arasında başvuruları tamamlanan personel alımlarında heyecan günden güne artıyor. Peki, ASDEP sonuçları 2022 açıklandı mı, ne zaman? ASDEP sonuçlarında son durum nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımında başvurular, 10 - 20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. İşlemlerini tamamlayan ve sonuçların açıklanmasını bekleyen binlerce aday, ASDEP sonuçları 2022 açıklandı mı, ne zaman? ASDEP sonuçlarında son durum nedir? sorularına yanıt arıyor.

ASDEP SONUÇLARI 2022 AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN?

ASDEP sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yönelik henüz tarih verilmedi. Sonuçlar belli olur olmaz haberimizde yer alacaktır.

Bakanlıktan gelen duyuruda, " Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin bilgileri Bakanlığın resmi internet sayfasında (www.aile.gov.tr) ve Kariyer Kapısı İşe Alım Platformunda (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden görüntüleyebilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 3 (üç) katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Sıralama sonucunda son sıradaki aday ile aynı KPSS puanına sahip olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

ASDEP PERSONELİ HANGİ MEVZUATA GÖRE İSTİHDAM EDİLİR?

ASDEP Görevlileri, 24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan "696 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki 4/D statüsü olan kamu işçisi olarak kadroya geçmiştir.

İlerleyen süreçte planlanacak olan ASDEP Görevlisi istihdamı, 21.06.2018 tarihli Resmi Gazete'de 2018/11809 sayılı "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Daire Esaslar" da yapılan değişiklik ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B statüsünde istihdam edilecektir.