Arıcılara ‘Sakarya Irkı' için 3 etaplı destek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi başlattığı ‘54 Katılımcı Arıcılık' projesiyle ‘Sakarya Irkı' arılarının popülasyonunu artırarak, bal üretiminde Türkiye'yi zirveye taşımayı hedefliyor.

Üç etaptan oluşan projenin ilk basamağında 550 Sakaryalı üretici, ileri düzeyde teknik arıcılık bilgisi içeren eğitim programına alındı. Bu üreticiler arasından içlerinde ailelerinin de bulunduğu 42 katılımcıyla belediye arasında anlaşma yapılıp ayrıntılı programa geçildi.

TÜKETİCİYLE BULUŞTU

Titizlikle belirlenen çiftçilere 680 çift katlı polen tuzaklı kovan, 750 tane 6'lı ruşet kovan, 600 adet 2'li ana arı çiftleşme kutusu, 180 arı kolonisi, 10 otomatik derin dondurucu, 10 ton şeker, 10 polen temizleme ünitesi, 10 polen kurutma fırını, 4 zehir toplama seti ve 4 jel akülü güneş enerjisi ünitesi hibe edildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, projenin ikinci aşamasında kovanların Sakarya Botanik Cennet Vadisi'ne yerleştirildiğini belirterek, son etapta ise markalaşma ve üretimi pazara sürme sırasının geldiğini söyledi. Yüce, "BAL 54 isimli marka oluşturarak balı tüketiciyle buluşturduk" diye konuştu.