Arap turistin gözdesi... Uzungöl, Bodrum'u yendi

Uzungöl'de fiyatlar Bodrum'u bile solladı. Uzungöl'deki konaklama ücretleri Bodrum'un fiyatlarını katladı. Bodrum'da geceliği 3.618 TL'ye bir villada tatil yapılabilirken, Uzungöl'de bu fiyat 15 bin 389 TL'ye ulaştı. Yoğun ilgi gören Uzungöl'de ahşap bungalov evlerin gecelik ücretleri bile 5 bin TL'yi aştı.

Doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'de, sezon hareketli geçiyor. Hareketlilik fiyatlara da yansırken, turistlere kiralanan ev fiyatları pahalılığıyla ünlü Bodrum'u bile geride bıraktı. Uzungöl'de Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan ve İsrail'den charter seferlerle turist kafilelerini ağırlayan ve otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören villa tipi ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları (5.100 TL) aştı. Uzungöl'de otellerde ise çift kişilik günlük oda fiyatı ortalama 100 dolar. seviyesinde. Bazı konaklama sitelerine göre bölgede geceliği 15 bin liraya bile ev var.

ÇOK FAZLA TELEP VAR

Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet var. Konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık, rezervasyonlar hızla doldu" dedi. Kuveytli turist Sakkaf Abuabed de, "Fiyatlar bizim için çok makul. Genellikle aynı fiyatlarda konaklıyor ve yiyip içiyoruz" dedi.