Aralık ayı kısa çalışma ödeneği yattı mı?

Aralık ayı kısa çalışma ödeneği, çalışanlar tarafından bekleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde ödeneğin ne zaman yatacağını duyurmuştu.

Kısa çalışma ödeneği ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 26 Mart 2020'de faaliyet geçirilen kısa çalışma ödeneği, işyeri ve çalışanlara gelir desteği sağlaması amacıyla oluşturulmuştu.

ARALIK AYI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATTI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 4 Kasım'da yapılacağını duyurdu. Kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün içerisinde hesaplara yatırılacak. Ödenek alanların hesaplarını sık sık kontrol etmeleri gerekiyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YENİ BAŞVURULAR ALINIYOR

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 30 Haziran öncesi başvuruda bulunmayan iş yerlerinin de başvuru yapabilmelerinin sağlandığını belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle 30 Hazirana kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan iş yerlerimiz, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR'a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilecek."