Apple'a büyük şok! Kendi çalışanı tarafından dolandırıldı

Apple, satın alma görevlisi tarafından yüklü miktarda dolandırıldı! Dolandırıcı eski çalışan, birçok suçla yargılanıyor.

Shift Delete

Teknoloji devi Apple, eski çalışanı tarafından yüklü miktarda dolandırıldı. Eski Apple çalışanı; kara para aklama ve komple suçları ile yargılanıyor.

Shift Delete'de yer alan habere göre, Prasad adlı dolandırıcıya Robert Hansen ve Don Baker isimli iki kişi daha Apple'ı dolandırmak için yardım etti. Bunlarla birlikte dolandırıcı, Apple'ın hiçbir zaman elde edemediği ürünler için ödeme yapmasına neden oldu. Prasad, şirkette 2008 yılından 2018 yılına kadar satın alma görevlisi olarak çalışıyordu.

APPLE, 10 MİLYONDAN DOLARDAN FAZLA DOLANDIRILDI!

İlk incelemelere göre dolandırıcılıkla suçlanan Prasad'ın; vergi kaçırma, kara para aklamanın dışında rüşvet aldığı ve sahte onarımlar gerekçesiyle parça siparişleri verdiği ortaya çıktı. Bu şekilde Apple, gerek olmayan parçalar için ödeme yaptı ve dolandırıcı bu parayı akladı.

Savcıların hazırladığı rapora göre ise Apple, Prasad tarafından komisyon alma ve parça çalma ve daha birçok konuda 10.000.000 milyon dolarlık dolandırıldı. Dolandırıcı, ek olarak elde ettiği haksız kazançlar üzerinden de vergi kaçırdı. Hazırlanan rapora göre Robert Hansen ve Don Baker adlı iki kişi de Prasad'ı bu işi yaparken yalnız bırakmadı. Fakat ikisi Prasad'dan ayrı olarak yargılanacak.

ABD hükümeti, Prasad'ın Kaliforniya ve çevresinde bulunan 5 gayrimenkul mülküne ve onunla bağlantılı 5 milyon dolardan fazla olan banka hesabına el koymak için müsadere davası açtı. Dolandırıcı, 24 Mart tarihinde hakim karşısına çıkacak, bölge mahkemesinin suçlu bulması durumunda ise her suç için 5-20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılacak.