Apecoin neden yükseldi? Apecoin nedir?

Kripto para piyasasında 20 Nisan Çarşamba günü büyük bir sıçrayış yaşayan Apecoin yatırımcılarını sevindirdi. Yüzde 40 değer kazanan Apecoin yaptığı açıklama ve duyurunun neticelerini hızlı bir şekilde aldı. Peki, Apecoin nedir, neden yükseldi?

2022 itibarıyla yatırımcılarını pek sevindiremeyen kripto paralar bu hafta yükseliş eğilimi gösterdi. 20 Nisan Çarşamba günü yaklaşık yüzde 40 değer kazanan Apecoin tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Peki, Apecoin nedir? Apecoin neden yükseldi?

APECOİN NEDEN YÜKSELDİ?

ApeCoin'in geçtiğimiz gün boyunca gördüğü rallisinin büyük bir kısmı, kurucu Yuga Labs'ın yaklaşmakta olan metaverse'ü hakkında yaptığı duyuruya ilişkin spekülasyonlara atfedilebilir. APE son 24 saatte yüzde 28.3 artarak 16.47 dolarlık rekor seviyeye yaklaştı. En son kazanımları, Decentraland'ı (MANA) 4.3 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük metaverse tokenı olarak geride bıraktı. ApeCoin ve Bored Ape NFT'lerine balina ilgisi de son 24 saat içinde hızla arttı, çünkü traderlar Yuga'dan büyük bir duyuru bekliyor.

Yuga Labs, Mart ayında Otherside adlı metaverse'ü için bir tanıtım fragmanı yayınladı. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere APE ve birkaç NFT koleksiyonunu içeren bir metaverse olacağı gerçeğinin ötesinde proje hakkında çok az şey biliniyor. Yuga, Nisan ayında proje hakkında daha fazla bilgi vereceğini söyledi. Proje için yerel bir token olarak hizmet etmek üzere Mart ayında ApeCoin'i piyasaya sürmüştü. (Kriptokoin)

APECOİN (APE) NEDİR?

ApeCoin, APE Ekosisteminin yönetim simgesidir ve token sahiplerinin ApeCoin DAO'ya katılmasına izin verir ve katılımcılarına merkezi aracılar olmadan kullanılabilecek ortak ve açık bir para birimi verir. APE Coin merkezi olmayan bir topluluk binasını güçlendirmek ve teşvik etmek için APE Ekosisteminde kullanılan bir ERC-20 yönetişim ve yardımcı program belirtecidir. Tüm ApeCoin'in %62'si, ApeCoin DAO üyeleri tarafından oylanan topluluk odaklı girişimleri destekleyecek olan Ekosistem Fonuna tahsis edildi.