Apartman altı galeriler için son 5 ay

Oto galerilerin beş ayı kaldı. Oto ticaret merkezlerine taşınma için verilen süre temmuzda doluyor, galericiler biraz daha zaman istiyor.

Apartman altı oto galerilerin taşınmasına 5 ay gibi bir süre kaldı. Apartman altlarında bulunan oto galerilerin insan hayatı için oluşturduğu riski ortadan kaldırmak için 31 Temmuz 2021 itibarıyla uygulanmaya başlayacak yönetmeliğe göre, oto galeriler yönetmeliğe uygun olarak tasarlanan yerlerde faaliyet gösterebilecek. Ancak oto ticaret merkezlerinin 5 ayda bitmesinin mümkün olmadığını belirten esnaf, ek süre istiyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkan Yardımcısı Erdoğan Bayrak, yapımı devam eden oto ticaret merkezleri tamamlanır tamamlanmaz ortaya taşınacaklarını ancak kalan 5 ayın kendileri için yeterli olmadığını söyledi.

TAŞINMAYI BİZ İSTEDİK

Oto galericiler için en doğru olan şeyin taşınmak olduğunu söyleyen Bayrak, "Yasanın devreye girmesini isteyen biziz. 2020 yılındaki müracaatlarımız karşılığını buldu ve bu yasalar çıktı. Yaklaşık 45 ilde oto ticaret merkezlerinin yapımı tamamlandı. İstanbul Anadolu yakasında devam eden bir özel sektöre ait oto ticaret projesi var. Bir de bizim kendi yaptığımız Oto Kasaba adında bir projemiz mevcut. Yine Avrupa Yakası'nda arazisi satın alınmış bir yerimiz var. Bu projelerin bitiminde apartman altında galeriler kalmayacak" diye konuştu.

BAYRAK: KARAR DOĞRU AMA HAZIRLIK YAPMAMIZ LAZIM

Oto ticaret merkezlerinin bitimine kadar yetkililerden müsaade istediklerini belirten Bayrak, "Artık binaların altında ikinci el otomobil ticareti yapılmayacak. Bu karar bizler için doğrudur. Ama bizlerin de oto ticaret merkezine taşınmamız için hazırlıkların tamamlanması gerekiyor. Şu süreçte devletimizin bizim yanımızda olacağına inanıyorum. Toplu Ticaret Merkezleri hem vatandaşımız için hem de esnafımız için iyi oldu. Esnaf için baktığımızda toplu ticaret merkezleri daha kârlı" diye konuştu.