Antalya'ya 1 milyarlık 'Kilit' turizm yatırımı

Kervansaray'a ait Lara'daki oteli 2019'da satın alarak 1 milyar TL'lik yatırımla yenileyen Kilit Grup, yeni oteli Nirvana Cosmopolitan'ı açtı. 1800 kişiye ek istihdam sağlanacak.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Crystal ve Nirvana markaları altında Türk turizminde 20 otelle faaliyet gösteren Kilit Grup, 21'inci otel yatırımını Antalya'nın Lara bölgesine yaptı. Kervansaray Grubu'nun Lara'daki otelini 2019 yılında satın alıp 1 milyar TL'lik yatırımla yeniden hayata döndüren grup, herşey dahil lüks hizmet modeliyle Türkiye ve dünyadan bölgeye turist çekecek. 579 oda kapasitesine sahip yeni otelde toplam 1800 kişiye ek istihdam yaratılacak.

TAKIMLARA KAMP ALANI

Kitle turizmine yönelik hizmet veren otelin, düğün, spor, mice turizmi etkinlikleriyle de bölgeye hareketlilik katması öngörülüyor. Otelin tanıtımı amacıyla Antalya'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Nirvana Hotels Grup CEO'su Korhan Alşan, "İçinde futbol sahası ve 5 kapalı basketbol sahasının da yer aldığı Nirvana Cosmopolitan'ı yerli yabancı takımların kamp yaptığı bir alana dönüştürmeyi hedefliyoruz. Her yıl 1000'in üzerinde futbol takımının kamp yaptığı Antalya, bu tür tesislerle 12 ay turizmin canlı kaldığı bir bölge olabilir" diye konuştu.

DOLULUK HEDEFİ %75

Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit de, yeni açılan otel için 5 aylık yüksek sezonda yüzde 70-75 doluluğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tolga Kilit, "Kilit Hospitality Group çatı markası altında 17 adet Crystal Hotels ve 3 adet Nirvana Hotels tesisimizle turizme katkı sağlayan lider firmalar arasındayız" dedi.

ANTALYA'YA 8 MİLYON TURİST GELİR

Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Kilit de, 1955 yılından bu yana faaliyet gösteren Kilit Grubu'nun otelciliği bir sanayi gibi görerek yan kollarla desteklediği için ciddi başarılara imza attığını söyledi. Kilit, bu yöntemle, kârlılıklarını yüzde 30 ila 50 arasında artırdıklarına dikkati çekti. Sezona ilişkin beklentilerini aktaran Korhan Alşan da, "2019'da Antalya'ya 16 milyon turist geldi. Bu yıl bunun yarısının gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Talep geldikçe otellerimizi aşama aşama açacağız" diye konuştu.

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Korhan Alşan'ın verdiği bilgilere göre, turizm sektörünün yanı sıra otel ekipmanları, tekstil ve gıda alanında da faaliyet gösteren Kilit Grup, 10 bin kişilik devasa istihdam rakamlarıyla Türk turizm sektörünün en büyük grupları arasında yer alıyor.