Antalya'da buluştular! Rus ve Ukraynalılar alışverişe geldi

Türkiye'nin en büyük tekstil pazarlama organizasyonu olan Dosso Dossi Fashion Show, Antalya'da rekor firma katılımıyla gerçekleştirildi.

Nest Convention Center'da 7-12 Haziran tarihleri arasında yapılan Dosso Dossi Fashion Show, kadın, erkek, çocuk, ayakkabı ve ev tekstil sektörlerinden katılımla gerçekleştirilirken, etkinliğe bu kez 'iç giyim' sektörü de dahil oldu .

40 ÜLKEDEN 5 BİN KİŞİ

10 yeni markanın katılımıyla rekor firma sayısına ulaştıklarını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Toplam 120 markaya ulaştık. İç giyim sektörünün de dahil olmasıyla 6 ayrı ürün grubuyla 40 ülkeden yaklaşık 5 bin misafiri ağırladık. Geçtiğimiz yıl yakaladığımız 90 milyon dolarlık rekor ihracat rakamını bu yıl daha da artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. Eraslan, şunları söyledi: "Business Holiday konseptinde düzenlediğimiz her bir etkinlikte 40 ülkeden binlerce kişiyi ağırlıyoruz. Bu yıl Antalya'ya yaklaşık bin Rus ve savaş olmayan şehirlerde yaşayan 250 Ukraynalı geldi. Ünlü markaların Rusya'dan çekilmesi Türk tekstil markaları için önemli bir fırsat olacak."

YENİ PAZARLARDA ATILIM YILI

Bu yılın Kazakistan ve Özbekistan'da düzenlenecek fuarlar başta olmak üzere yeni pazarlar yaratmak adına bir atılım yılı olacağını söyleyen Hikmet Eraslan, şöyle devam etti: "Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan olumsuz olaylar maalesef ticaretimizi etkiledi. Yıl içinde Kazakistan ve Özbekistan'da birer fuar yapacağız. Aynı zamanda Afrika pazarını da çok önemsiyoruz. Gana ve Senegal en yoğun müşteri gruplarımızın olduğu ülkeler."