Ankara'nın Central Parkı olacak! 30 Ağustos'ta kapılarını açıyor

Atatürk Kültür Merkezi'nin de içinde yer aldığı Ankara'daki millet bahçesi projesi 30 Ağustos'ta açılıyor. Projeyi gezen Bakan Kurum “Proje Türkiye'de ve dünyada örnek gösterilecek” dedi.

Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nin de içinde yer aldığı millet bahçesi projesinin tamamlanması için gün sayılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulunduğu Atatürk Kültür Merkezi içindeki millet bahçesinin 30 Ağustos'ta açılacağın söyledi. Kurum millet bahçesinin toplam proje alanının 637 bin metrekare, yeşil ve açık alanların 601 bin metrekare ve yapısal kapalı alanları 35 bin metrekare olduğunu belirtti.

Kurum "Bu proje ile birlikte Ankara'mızın hem güneyinde hem kuzeyinde iki ekolojik koridor oluşturuyoruz. Atatürk Orman Çiftliği ile Atatürk Kültür Merkezi'ni buradan Gençlik Parkı'mızı, 19 Mayıs Stadyumu'muzu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası alanını, Ankara Hergelen Meydanı'nı ve oradan da Ankara Kalesi'ne kadar tarihi, kültürel ve doğal aksı birbirine bağlayacağız. Ankara'mız bu alanda nefes alacak" dedi.

YÜZDE 86'SI BİTTİ

Kurum "760 bin metrekare üzerine kurulu, Türkiye'de ve dünyada örnek gösterilecek bir millet bahçesi inşasında yüzde 86 oranında ilerledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 30 Ağustos'ta tüm hemşerilerimize kazandırmış olacağız. Önemli bir yatırım. Burayı Ankara'nın Central Parkı yapacağız" diye konuştu.

Ankara'da 30 Ağustos'ta Erdoğan tarafından açılması planlanan millet bahçesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni de bünyesinde barındıracak.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK

Projenin tamamlanmasıyla, alanda gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel etkinliklerin olacağını aktaran Bakan Kurum, millet bahçesinin 7 gün 24 saat işleyen çok önemli bir merkez olacağını belirtti. Bakan Kurum "Kitap okuma, hobi alanları, çocuk oyun alanları yapacağız. Çimlerde oturulacak. Macera parklarında gezebilecekleri, 760 bin metrekarelik alanda tramvay yolumuz olacak. 4 durak var, istenilen durakta vakit geçirilebilecek" dedi.

Kurum "Binicilik, etkinlik çayırlarının, gösteri havuzlarının olduğu alanlar olacak. Gerektiğinde bin kişilik konferans salonunda eğitim yapılacak" dedi.