Ankara-Niğde Otoyolu'nun ilk etabı ağustosta açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan yolunun yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Altyapı ve kamulaştırma sorunları nedeniyle biraz gecikme yaşanan Ankara-Kahramankazan yolunun en kısa zamanda bitirileceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun birinci etabının Ağustos sonunda, tamamının Eylül ayı içerisinde hizmete açılmasını planladıklarını söyledi. Kızılcahamam tünelinin yine Eylül ayı içerisinde açılacağını dile getiren Karaismailoğlu, yeni normal sürecinde de maske, mesafe ve temizlik tedbirlerini elden bırakmadan çalışmalarımın devam edeceğini belirtti.

Karaismailoğlu “Ankara ile Kahramankazan arasında çeşitli seviyelerde kavşak imalatları başladı, diğer yol yapım imalatları da bunun peşinden devam edecek. Ankara projelerine artık bütün gücümüzü vereceğiz” dedi. Bakanlık olarak son 18 yılda Türkiye’nin her köşesine 850 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarına işaret eden Karaismailoğlu, “Bütün yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve konforunu artırıcı projeler yapmak üzere işçisinden mühendisine, yüklenicisine kadar bütün arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyorlar” dedi.

HAZİRANDA 2.7 MİLYON KİŞİ UÇTU

Haziran ayında havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak sayısı, iç hatlarda 38 bin 550, dış hatlarda 8 bin 210 olmak üzere hizmet verilen toplam uçak trafiği üst geçişler ile birlikte 55 bin 814 olarak gerçekleşti. Haziranda iç hat yolcu trafiği 2.4 milyon, dış hat yolcu trafiği ise 346 bin oldu. Böylece toplam yolcu trafiği 2.7 milyon olarak kayıtlara geçti.