Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni yola çıkıyor

Ankara-Kayseri-Kars güzergahında yer alan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni bugün hizmete başlayacak. Trenin tam parkur ücreti 55, diğer istasyonlar için de 40 lira olarak belirlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü'nce işletilen ve Ankara-Kayseri-Kars güzergahında yer alan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin bugün hizmete başlayacağını söyledi. Uraloğlu, "Her gün aralıksız 6 sefer yapacak olan trenlerimizle vatandaşlarımız Ankara-Elmadağ arasında konforlu yolculuk etme şansı bulacak" dedi. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin 136 koltuk kapasiteli dizel setlerden oluşacağını bildiren Uraloğlu "Tren, her gün Ankara'dan 06.10, 12.25 ve 17.40 saatlerinde, Elmadağ'dan Ankara'ya ise 07.20, 13.30 ve 18.55 saatlerinde hareket edecek. Seyir süresi ise 40 ila 45 dakika olacak. Tren seferlerinde bilet fiyatlarını da en uygun düzeyde tuttuk. Tam parkur ücretini 55 lira, diğer istasyonlar için ise 40 lira olarak belirledik" diye konuştu.

BURSA-BİLECİK 25 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yenişehir-Bilecik Yolu'nu hizmete açtı. Uraloğlu, Yenişehir-Bilecik Yolunu, bölünmüş yol haline getirerek ulaşım süresini de 51 dakikadan 25 dakikaya düşürdüklerini kaydederek "Böylece zamandan yıllık 223 milyon lira tasarruf edeceğiz" dedi. Uraloğlu Bilecik'ten geçen hızlı tren hattında hızı 250 kilometreye çıkaracaklarını da belirtti.