Ankara Bilim'den blockchain zirvesi

Ankara Bilim Üniversitesi'nin düzenlediği Türk Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Serkan Oral, Digilira Teknoloji A.Ş. Yönerim Kurulu Başkanı Mehmet Türker ve Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Özarar'ın katıldığı ‘Blockchain Teknolojileri ve Kriptopara Webinar', Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taner Altunok'un moderatörlüğünde yapıldı.

Türk Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Serkan Oral, blockchain teknolojinin bu durumdaki konumunu, paradan bağımsız merkezi bir otoriteye sahip olmamasını ve kripto para için en güçlü yapı olduğunu söyledi.

DEĞERLİ TEKNOLOJİ

Digilira Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Türker de, “Blockchain uygulamalarının güncel durumunu 1980 yılındaki bilgisayar teknolojilerinin durumuna benziyor ve önümüzdeki yıllarda ne kadar değerli bir teknoloji olacağını da birlikte görüp yaşayacağız” diye konuştu. Türker, Türkiye’deki start-upları da, bu konulardaki girişimleri konusunda yatırımcılarla buluşturduklarını ve mentörlük yaptıklarını sözlerine ekledi. 

GÜVENLİK VURGUSU YAPILDI

Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Özarar ise, krito paranın bilinen ve bilinmeyen yönleri, güvenli olup olmadığıyla hayatımızdaki yeri ve önemi üzerine sunum yaptı. Özarar, aynı zamanda bilgisayar bilimi ve güncel teknolojiler için en önemli sorulardan biri olan mahremiyeti ve güvenliği nasıl sağlarız sorusunun blockchain teknolojilerindeki karşılığından bahsetti.