Anahtar teslimi arsa ile kazanç katlanacak

Konut geliştirirken arsa maliyetlerinin çok yükseldiğini söyleyen Timur, “Maliyetlerin yüzde 76'sı arsa ve vergiye gidiyor. 7 yıl balon var dendi ama tam tersine konut fiyatları artmaya devam etti” dedi. Timur, Türkiye'ye her yıl 700 ila 800 bin konut gerektiği bilgisini de verdi.

Nef, anahtar teslim arsa modeliyle 27 milyon metrekare imarlı arsayı ekonomiye kazandıracak. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur düzenlediği sohbet toplantısında pandemiden dolayı uluslararası hedeflerine ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu süre içinde Nef Arsa'ya odaklandık. Bizim asıl işimiz her zaman konut olacak. Fakat Nef Arsa'da da büyümeye devam edeceğiz" dedi.

3.4 MİLYAR TL YATIRIM

Arsaya yatırımın kazancı katladığını dile getiren Timur, "Düşünün 100-200 bin TL'ye arsa alıyorsun. Taksitle alıyorsun, ama insanlar arsa alamıyor. Çünkü kurumsal olarak arsa satan yok. Nef olarak arsayı alıyoruz. Parselizasyonunu yapıyoruz, yolunu, altyapısını, elektrik ve suyunu yapmayı taahhüt ediyoruz. Projelerin büyüklüğüne göre içine Nef projeleri de yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı. Farklı stilde bir arsa projesi geliştirdiklerini belirten Timur, şöyle konuştu: "Çanakkale'den bir arsa aldınız diyelim; Nef Arsa portföyü içindeki arsaları da kullanabileceksiniz. Türkiye'de bir anda iki üç yıl sonra 20'ye yakın çiftlik eviniz olacak. Dünyada tüm bunların hepsini bütünsel yapan kimse yok. Şimdiye kadar toplamda 27 milyon metrekareye yakın imarlı arsalar geliştirdik. Bu yıl en az 4 yeni arsa projesini daha devreye alacağız. Nef Arsa ile sadece bu sene 3.4 milyar liralık yeni yatırım planlıyoruz."