Anadolu'nun güneşi 1.2 milyon eve doğuyor

9. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) Olağan Genel Kurulu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dağıtımın elektrik sektörünün görünen yüzü olduğunu söyledi.

YEKA GES-3 için toplamda 709 başvuru aldıklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "36 şehrimiz için 74 yarışma düzenleyeceğiz. Bu her bir yarışma için ortalama 9.6 başvuru anlamına geliyor. Toplamda 9 bin 440 megavat gücünde başvuru yapıldı. Anadolu'nun güneşiyle inşallah 1 milyon 230 bin hanemizi aydınlatacağız. En fazla başvuru aldığımız üç şehrimiz Aksaray, Burdur ve Nevşehir oldu" dedi. Elektrik kesinti sürelerinde 2019'da kullanıcı başına ortalama 20.5 saat olan kesinti süresinin yüzde 11 azalarak 18.2 saate düştüğünü anlatan Dönmez, şunları söyledi:

BAKIMA 10.5 MİLYAR TL

"Türkiye'nin dağıtım altyapısı çağın gereklerine uygun bir şekilde yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Hatlarımız büyük oranda iyileştirildi. Yeni yatırımlarla da şebeke ağımızı her yıl daha da genişlettik. Planlı bakımlar için ilk kez işletme bütçesinden ayrı 10.5 milyar liralık, Ar-Ge için de 1 milyar liralık bütçe ayrıldı."