Altınını getir, oyunu boz!

Türkiye’ye savaş açanların oyununu, yastık altında bulunan 200 milyar dolarlık altını bankacılık sistemine dahil ederek bozalım. Böylece atıl duran dev kaynak ekonominin hizmetine sunulacak.

15 Temmuz hain darbe girişiminde vücudunu tanklara, F-16’lara siper eden vatandaşlar, şimdi de dolar kurları üzerinden Türkiye’yi köşeye sıkıştırma gayretinde olanların karşısına dikildi. Dolarını satıp Türk Lirası alanların sayısı her geçen gün artarken AKŞAM, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanların oyununu kökten bozmaya davet ediyor. Türkiye’de yastık altında atıl bir şekilde duran altınların bugünkü değeri 200 milyar dolar civarında. Yastık altındaki altınların bankacılık sistemine dahil edilmesi için çok sayıda enstrüman bulunuyor. Bankalar müşterilerine altın hesabı hizmeti sunuyor. 

DEĞER TESPİTİ YAPILIYOR

Bankaya getirilen ziynet eşyaları için değer tespiti yapılıyor. Bu ziynet eşyalarının değeri kadar altın hesabı açılıyor ve altın fiyatlarındaki her hareket birebir hesaba yansıtılıyor. Altın hesabında bankalar altın hesabı için faiz imkanı da sunuyor. 

Güney Kore böyle şahlandı 

1997’de patlak veren Asya krizi nedeniyle Güney Kore IMF’den 58 milyar dolarlık kredi almak zorunda kaldı. Koreliler 2.2 milyar dolarlık altınını sisteme soktu. Böylece ülke IMF borcunun son taksidini ödedi.