Altın için dikkat çeken uyarı! Gram altın yeniden yükselişe geçecek mi?

''Altın fiyatları sert yükselir mi? Son dakika güncel altın fiyatları nedir? Altın fiyatları düşecek mi?'' sorularına arama motorlarında yanıt arayan vatandaşlar özellikle gram altının tekrardan 500 liranın üzerine çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, altın fiyatlarının 2021 yılında yeniden 500 liranın üzerine çıkacağını belirterek, uzun vadeli düşünen altın yatırımcısının bu yıl da kaybetmeyeceğinin altını çizdi. İşte haberimizin detayları...

Son dakika altın haberleri vatandaşlar tarafından anbean yakından takip edilmeye devam ediliyor. Özellikle gram altına 500 liranın üzerindeyken yatırım yaparak büyük kayıp yaşayan vatandaşlar, "Altın fiyatları sert yükselir mi? Son dakika güncel altın fiyatları nedir? Altın fiyatları düşecek mi?" sorularına yanıt arıyor. Yeni yılla birlikte büyük bir çıkış yakalayan altının ons fiyatı 1942 dolar seviyesine kadar çıktı. Uzmanlar altındaki çıkışın 2021 yılında da katlanarak devam edeceğini belirtiyor. İşte haberimizin detayları...

2021 YILINDA GRAM ALTIN YÜKSELECEK

Altın fiyatlarıyla birlikte altının ons fiyatı da büyük bir trend yakaladı geçtiğimiz ay 1700 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Yeni yılla birlikte büyük bir çıkış yakalayan altının ons fiyatı 1942 dolar seviyesine kadar çıktı. Uzmanlar altındaki çıkışın 2021 yılında da katlanarak devam edeceğini belirtiyor. 

Altın fiyatlarının 2021 yılında yeniden 500 liranın üzerine çıkacağını belirten uzmanlar, uzun vadeli düşünen altın yatırımcısının bu yıl da kaybetmeyeceğinin altını çizdi.

ALTININ ONS FİYATINDA SON DAKİKA!

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.946 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Analistler, ABD'deki Georgia eyaletinde gerçekleştirilen ikinci tur Senato seçiminin sonuçlarının yanı sıra dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi ile ABD'de ADP özel sektör istihdamı verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

6 OCAK 2021 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Ons altının bin 942 dolara yükseldiği hafta açılışında iç piyasada gram altın ise 463 liradan işleme alınıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Haftanın ilk işlem gününde çeyrek altın alış fiyatı 737 lira olarak belirlenirken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 753 lirada konumlandı. Bugün ise alış 746 lira, satış ise 761 liradan işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN KAÇ TL?

Yüklü miktarda yatırım yapanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 2 bin 983 liradan alınırken satış fiyatı ise 3 bin 033 lirada bulunuyor.

Altın pazartesi gününden beri yüzde 2,16 yükselirken salı günü TSİ 07:52’de yüzde 0,18 düşüş ile ons başına 1939,39 TL civarında seyrediyor.

Zayıflayan dolar ile birlikte altın fiyatları yeni yıla 1.900 doların üzerinde başladı. 2.000 dolara doğru diğer bir yükselişin yaşanması ise an meselesi.