Altın fiyatlarında sert satış baskısı! Piyasa için sıradaki viraj göründü...

Altın fiyatları son dakika itibarı haftanın ilk gününe yukarı yönlü bir seyirle başladı. Türkiye'de gram altın, dolar kurundaki yükseliş nedeniyle primlenirken uluslararası da ons altın fiyatı ise gerilemede. Ons altın, hafif yükselse de hala üç ayın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor

Rusya'daki Wagner kriziyle birlikte altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik başladı. Ancak uzmanlara göre, darbe girişiminin başarısız olmasıyla birlikte, soğuyan jeopolitik korkuların değerli metalin güvenli liman cazibesini azaltmasıyla önümüzdeki birkaç gün içinde altın fiyatlarının kısa vadeli satış baskısı görebilir. İşte 26 Haziran Pazartesi güncel altın fiyatları...

Altın, küresel ekonomik belirsizlikler ve Rusya'daki siyasi istikrarsızlığın metale yönelik güvenli liman talebini artırmasıyla ons başına 1.920 doların üzerine çıkarak üç ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

ALTIN FİYATLARINDA SATIŞ BASKISI

CPM Group'un genel müdürü Jeffrey Christian, Kitco News yazarı Neils Christensen'a darbe girişiminin başarısız olmasıyla birlikte, soğuyan jeopolitik korkuların değerli metalin güvenli liman cazibesini azaltmasıyla önümüzdeki birkaç gün içinde altın fiyatlarının kısa vadeli satış baskısı görebileceğini söyledi.

"ARTIK TÜKETİCİLERİ BOĞAN İKİ ŞEY VAR"

MarketGauge'de ticaret eğitimi ve araştırma müdürü Michele Schneider, Rusya'daki darbe girişiminin dünyanın ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi. Onlarca yıllık küreselleşme eğilimi zayıfladıkça jeopolitik oynaklığın artmasını beklediğini de sözlerine ekleyen Schneider, "Nereden baktığınız önemli değil, sosyal dokudaki kırılganlığı her yerde görebilirsiniz. Oldukça emin olduğum iki şey var. Bir: Gıda fiyatları yakın zamanda düşmüyor. İkincisi: ECB ve potansiyel olarak Fed, faiz oranlarını yükselterek küresel ekonomi üzerindeki vidaları sıkmaya devam ediyor. Artık tüketicileri boğan iki şey var: artan fiyatlar, enflasyon ve daha yüksek faiz oranları. Hafta sonu boyunca yaşanan istikrarsızlık henüz doruğa doğru henüz görmediğimiz bir dalgalanmaydı." diye konuştu.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU? (26 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ)

Altın fiyatları, 26 Haziran 2023 Pazartesi günü yeşil ve yukarı yönlü ibreyi gösteriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.559,53 TL'den yapan gram altın bugün 1.569,77 TL alış, 1.570,05 satış fiyatından işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 10.009,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 10.041,00 liradan alınıyor, 10.263,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 5.027.00 TL üzerinden yapan yarım altın 5.029,00 liradan alınıyor, 5.155,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 2.514,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 26 Haziran itibariyle 2.522,00 liradan alınıyor, 2.577,00 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Tam altın 26 Haziran günü 9.977.44 TL alış, 10,213,27 TL satış fiyatından el değiştiriyor.