Altın fiyatlarında ibre tersine dönecek! Duyulmamış tahminler peşi sıra geliyor! Yeni kırılma noktası...

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte küresel piyasalarda hareketli dakikalar yaşanıyor. Piyasalarda yaşanan gelişmeler ons altın fiyatını da etkiledi. Ons altın sabah saatlerinde 1.969 dolar seviyelerinde yerini aldı. Ülkemizde altın yatırımı yapanlar ise fiyatların gideceği yönü merak ederek uzmanların yaptığı yorumları gün içerisinde sık sık okuyor. Fiyatlar için beklenmedik tahminler ise peşi sıra geliyor. İşte altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatlarında ibre tersine dönecek. Duyulmamış tahminler peşi sıra geliyor. Yeni kırılması noktası yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. 49 gün önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte altın fiyatlarında dikkat çeken bir değişim gözlenmişti. Son dönemlerde gram altın 908 ile 925 seviyelerinde yer aldı. Fiyatların seyriyle ilgili yorum yapan kuyumcular fiyatlarda beklenmedik gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

KISA SÜRELİ DÜŞÜŞÜN ARDINDAN...

Kuyumculardan altın fiyatlarına yönelik yeni tahmin gelmeye devam ediyor. Kuyumcu Ahmet Durukan, "ABD'nin resesyona girmesi beklentisi yükseldi. Bu durum ise altın fiyatlarının yeniden yükseleceği beklentilerini arttırıyor. Kısa vadeli düşüş trendi sonrası altın hızla yükselişe geçecek" ifadelerini kullandı.

Altında kar satışlarına aldanılmaması gerektiğini de aktaran Durukan, "Küçük düşüşlere aldanmayın. Mayıs ayında belki bir düşüş yaşayacağız. Yeniden de yükseliş trendi başlayacak. Altın çok kıymetli bir ürün haline gelecek. Bugün 1 liraya aldığınız altın, bir sonraki yıl iki lira olacak "diye konuştu.

KÜÇÜK YATIRIMCIYA UYARI

Küçük yatırımcının elinde bulunan altınına sahip çıkması gerektiğini anlatan Durukan, "Altınlarınıza sahip çıkın, para baronları altınlarınızı almasın. ABD ciddi sıkıntı içerisinde, 7 yıl önce aldığı kararlar üzerine yeni kararlar alacak.

ABD Doları 'Balon' olabilir. Yatırımcı bu duruma çok dikkat etmeli. Dolarlar elde kalabilir. Dünya genelinde üretime dayalı sıkıntı var. Belki düğünlerde çeyrek altın takmak dahi sıkıntı olacak. Altın dünya üzerinde çok kıymetli bir maden olarak karşımıza çıkacak" öngörüsünde bulundu.