Altın fiyatları yükselişe geçecek mi? Uzmanlar yatırımcıları uyardı

Altın fiyatları son dakika itibarı ile yatay seyrinde devam ediyor. Çelişkili açıklamalar nedeniyle devam eden belirsizliklerin ons altında yön arayışının sürmesine neden olduğunu belirten uzmanlar, özellikle gram altında sert bir düşüşün yaşanmasına neden olduğunu belirtti. Peki gram altında düşüş sürecek mi? Altın fiyatları ne zaman yükselişe geçecek? Altın fiyatları neden düşüyor? Altın ne zamana kadar zayıf kalır? Uzmanlar, gram altın fiyatları için 'Tapering' süreci netleşene kadar zirvelerin biraz daha geride kalacağını belirtti. İşte 24 Haziran güncel altın fiyatları...

Gram altında düşüş sürecek mi? Altın fiyatları ne zaman yükselişe geçecek? Altın fiyatları neden düşüyor? Altın ne zamana kadar zayıf kalır? sorularına yanıt arayan vatandaşlar son dönemdeki altın fiyatlarındaki dalgalanmaların sürüp sürmeyeceğini merak ediyor. Son dakika itibarı ile altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken gram altın 494 lira seviyelerinden işlem görüyor. Gram altın fiyatları için 'Tapering' süreci netleşene kadar zirvelerin biraz daha geride kalacağını belirten uzmanlar, "Gram Altın'da yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 510 ve 515 TL direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekirken aşağı yönlü bir hareketin olması durumunda ise 495 ve 490 TL destek seviyeleri aşağı yönlü hareket için önem arz ediyor." yorumunda bulundular. İşte güncel altın fiyatlar...

ALTIN FİYATLARI 24 HAZİRAN 2021

GRAM ALTIN NE KADAR?

Kısa süre önce 500 lira barajını aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın bu seviyenin üzerindeki konumunu güçlendirmek istiyor. Altının gramı haftanın dördüncü gününde 494,34 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ise bugün 800 liranın üzerindeki konumunu korurken 801 liradan geri alınıyor. 27 Mayıs'ta çeyrek altının satış fiyatı ise 815 TL.

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 3 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen cumhuriyet altını bugün 3 bin 198 liradan alınırken 3 bin 250 liradan da satışa sunuluyor.

YARIM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Yarım altın alış fiyatı bugün 1.602,90 lirada bulunurken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.631,10 lirada konumlanmış durumda.

22 AYAR BİLEZİK BUGÜN NE KADAR?

22 ayar bilezik bugün alış fiyatı 448,54 satış fiyatı ise 451,65 liradan işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Gedik Yatırım-Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan'dan altın yorumu:

Yakın vadede Fed'in para politikasındaki değişim faizlerin yukarı yönlü hareketlenmesine neden olabilecek ana etmen olarak görünüyor. Bu ilk çerçevede altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketi tetikleyecektir. Şu anda altın fiyatlarında her yükseliş Fed öncesi satış fırsatı oluşturmaya devam edecek. Bu çerçevede piyasanın bu fikre aşina olup bu geçişin kademeli olacağı ve ilerleyen dönemde maliye politikalarının bunu desteklemeye yönelik algı kuvvetlenene kadar altının burada zayıf kalacağı kanaatindeyim.

ALTIN NE ZAMANA KADAR ZAYIF KALIR?

Bu 'Tapering' sürecinde tarih belli olup ilk adımlar atılana kadar zaten faizler bunu fiyatlamış olur ve altın o sürece kadar da düşeceği kadar düşmüş olur ve sonrasında tekrar yukarı yönlü hareketler görebiliriz. Ama o döneme kadar ben ons altın tarafında yönün aşağı yönlü olacağını ve her yükselişin bir satış fırsatı olarak kalacağını düşünüyorum.

"ONS TARAFINDAKİ NEGATİF RÜZGÂR GRAM ALTINI BASKILAYABİLİR"

Ons altın tarafında düşüş takibi gram altın fiyatını da etkiliyor. Ama diğer taraftan da bu sürecin getirdiği dolar/TL değerlenmesi var. Buradaki yükseliş ons tarafının getirdiği düşüşü bir miktar absorbe ediyor ama ons tarafındaki düşüşün etkisi gram altın üzerinde daha büyük olacaktır. Bu nedenle ben gram altın fiyatları için 'Tapering' süreci netleşene kadar zirvelerin biraz daha geride kaldığı kanaatindeyim.

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan altın fiyatları analizi:

"ONS ALTIN İÇİN 1760 DOLAR SEVİYESİ KRİTİK DESTEK"

FOMC Toplantısı sonrasında varlık alım programlarında değişikliğe gidileceğinin sinyallerinin verilmesi ve Dolar Endeksinin güçlenmesiyle Ons Altın'da geri çekilmeler hızlandı. Tepki alımlarının gelmesine rağmen kalıcılık göstermesi zaman alacak. Teknik açıdan incelendiğinde yukarı yönlü hareketin oluşması durumunda 1790 ve 1795 $ direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekiyor. Satış baskının görülmesi durumunda ise 1770 ve 1760 $ destek seviyeleri yakından izlenecek.

"GRAM ALTINDA YUKARI YÖNLÜ HAREKETLERDE 510-515 LİRA BANDI TAKİP EDİLMELİ"

Döviz kurundaki yukarı yönlü hareketin Dolar endeksinin güçlenmesiyle beraber hızlanması ve Ons Altın'a gelen tepki alımları sonrasında Gram Altın tekrardan 500 TL üzerini gördü. Gram Altın'da yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 510 ve 515 TL direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekirken aşağı yönlü bir hareketin olması durumunda ise 495 ve 490 TL destek seviyeleri aşağı yönlü hareket için önem arz ediyor."

İntegral Yatırım Menkul tarafından hazırlanan altın analizi:

Fed Başkanı Powell'ın enflasyona yönelik açıklamaları küresel piyasaları sakinleştirirken ons altına güç verdi. Powell, Kongre sunumunda enflasyonda artışın geçici olduğunu yineledi ve toparlanma süresince ekonomiye verilen desteklerin sürdürüleceğini vurguladı. Powell sonrası Dolar'da geri çekilme izlendi.

"ABD 10 YILLIKLARI ALTINDAKİ YÜKSELİŞİ TÖRPÜLÜYOR"

Gerileyen Dolar Endeksi ons altına güç verirken yükselen tahvil faizleri değerli metalin gücünü törpülüyor. Bugün küresel piyasalarda açıklanması beklenen yön değiştirici veri bulunmuyor. Fed üyelerinden gelecek açıklamalar takip edilecek. Dolar Endeksi ve tahvil faizleri de ons altın üzerinde önemli olduğu için yakından izlenmeli.

"ONS TARAFINDA ALIM YÖNÜ POZİSYONLAR RİSKLİ OLABİLİR"

1759 seviyesindeki yatay destek yakınlarında gelen alımlarla yükselen ons altında zayıf görünüm sürüyor. Günlük periyod da ortalamaların altında bulunan değerli metalde alım yönlü pozisyonlar riskli olabilir. Güçlenme için ilk etapta 1800 seviyesi ve 50 günlük ortalamaya denk gelen 1832 seviyesi üzerinde kalıcı seyirlere ihtiyaç var. Bu seviye altında short pozisyonlar korunabilir.