Gram altın için sinyal olacak! Atına yatırım yapacaklar dikkat!

''Gram altın 400 liranın altına düşer mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın almak için alım fırsatı mı? Altın fiyatlarında son durum nedir?'' sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından anbean aranıyor. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesi döviz kuruna paralel olarak 406 liraya kadar gerileyen gram altın son 7 ayın en düşük seviyesini gördü. Bugün ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen dolar kurundaki kayıplarla gram altın neredeyse yatay seyretti. Peki altın fiyatları bu hafta nasıl hareket edecek? İşte son dakika güncel altın fiyatları...

Gram altındaki son dakika haberleri yakından takip edilmeye devam ediliyor. Dövizin düşmesine paralel olarak gerileyen gram altın 406 lira bandına kadar düştü. Altını yüksek fiyatlardan alan orta ve küçük ölçekli yatırımcıları, "Gram altın 400 liranın altına düşer mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın almak için alım fırsatı mı? Altın fiyatlarında son durum nedir?" sorularına yanıt arıyor. Merkez Bankası'nın yeni toplantısı 18 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek. Merkez Bankası'nın faiz kararına paralel olarak da döviz ve altında geri çekilme olması sonrası küresel altın fiyatlarındaki düşüş ile beraber pazartesi günü 7 ayın en düşüğüne geriledi. Peki 16 Şubat Salı günü güncel altın fiyatları nedir? İşte haberimizin ayrıntıları...

16 ŞUBAT GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın fiyatları 16 Şubat Salı gününe sert düşüşle başladı. Buna göre gram altın fiyatları 16 Şubat Salı günü 406 lira alış ve 408 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

16 ŞUBAT ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları da tıpkı gram altın fiyatları gibi 16 Şubat Salı gününe sert düşüşle başladı. Buna göre serbest piyasada çeyrek altın fiyatları 652 lira alış ve 666 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.299,66

SATIŞ: 1.332,53

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

407,48

407,57

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.826,10

1.826,42

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

2.607,85

2.657,34

ZİYNET ALTINI FİYATI

2.607,85

2.657,34

ATA ALTIN FİYATI

2.696,60

2.764,91

"DEV TEŞVİK PAKETİNE RAĞMEN ALTIN FİYATLARI YUKARI HAREKETLENMİYOR"

Katıldığı canlı yayın programında altın fiyatları için teşvik paketi haberlerine rağmen zayıf bir görüntü çizildiğini ifade eden Stratejist Yeliz Karabulut, "Bu özellikle 2020 başlarındaki ve ikinci çeyrekteki hareket kuvvetliydi. İlk etapta altın fiyatları için fonların sıkışmasıyla bir satış baskısı görmüştük. Sonrasında ise faizlerin düşürülmesi ve teşvik paketlerinin etkisiyle kuvvetli bir yukarı yönlü ivme gördük. Fakat 2 trilyona yakın bir teşvik paketinin konuşulmasına rağmen altın fiyatları için bir düşüş hareketi olduğunu görüyoruz" dedi.

"TEŞVİK PAKETLERİNİN ARTIK SONUNA GELİNDİ"

Teşvik paketlerinin artık sonuna gelindiğini vurgulayan Karabulut, "Özellikle 1.9 trilyon dolarlık bu teşvik paketinin enflasyon tarafına da olumsuz yansıyabileceği söyleniyor. Diğer taraftan ABD Hazine Bakanı Yellen'ın buna karşın araçların olduğunu belirtiyor. Yani artık teşvik paketlerinin sonuna geldik. Marjinal fiyat hareketlerinin oldukça sınırlı olduğunu görüyoruz" dedi.

"ONS ALTIN FİYATLARI İÇİN 1820 DOLAR SEVİYESİ ÖNEMLİ"

Ons altın fiyatları için 1820 dolar seviyesinin önemine dikkat çeken Karabulut, "Bu seviyenin altında kalınması durumunda ons altın fiyatları için 1750 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme bekliyorum" dedi.

"ALTIN FİYATLARI İÇİN HİKAYENİN SONUNA GELDİK"

Olumsuz koronavirüs aşısı haberlerinin altın fiyatları için yukarı yönlü bir etki yarattığını ifade eden uzman isim, "Genel itibariyle değerlendirirsek altının hikayesinin sonuna geldik. Hatta ben bitti diye düşünüyorum" dedi.

"UZUN ZAMANDIR KONUŞULUYOR: TEŞVİK PAKETİ ZATEN FİYATLANDI"

Özellikle 1820 dolar seviyesinin altında, ons altın fiyatları için 1790-1750 seviyesine kadar bir geri çekilme olabileceğini tahmin eden Karabulut, "Uzun zamandır teşvik paketinin konuşuluyor olması zaten beklentinin fiyatlandığını gösteriyor. Artık altın fiyatı itibariyle çok fazla hareketlenmelere neden olmuyor. Ben altının hikayesinin bittiğini düşünüyorum" dedi.