Almanya'dan olumlu sinyal: Yakında turizm başlayacak

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiss, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilen seyahat uyarısının kısa sürede kaldırılması yönünde olumlu mesajlar verdi.

Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiss, Alman NTV televizyonuna yaptığı açıklamada, her ülkeye adil davranılması gerektiğini belirterek “Yakında Türkiye ile turizme başlayacağımızdan eminim” dedi.

HIZLI AÇILIM OLABİLİR

Bareiss, geçen hafta hem Dışişleri hem de Kültür ve Turizm bakanlarıyla faydalı görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktararak, tatil yörelerinde vaka sayılarının az olması ve insanların sağlıklı şekilde tatile gidip gelme imkanı bulunması durumunda turizmin iki ülke arasında başlatılması için neler yapılabileceğini görüşeceklerini kaydetti. Türkiye’nin koronavirüse karşı mücadelede çok şeyler yaptığını ifade eden Bareiss, “Durum iyi olursa ki geçen hafta iyiydi, nispeten hızlı şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz” dedi.

RUS TURİST ANTALYA’YI ARIYOR

Rusya’da otel fiyatları yüzde 100 arttı. Business FM’in haberine göre Sevastopol’deki bir otelde 20 günlük konaklama 47 bin 88 TL. Business FM, “Türkiye’de 13 gece, tek çocukla her şey dahil 5 yıldızlı otelde 250 bin ruble. Yani Rusya’nın yarısı. Sorun şu ki Türkiye’ye gitmek mümkün değil” diye yazdı.